Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Apple Watch spašava živote pozivima hitnoj pomoći

CBS News izvještava da je Majkla Brodkorba udarilo vozilo koje je potom pobjeglo sa lica mjesta u Minesoti, ali je njegov Apple Watch detektovao udar i pozvao hitnu pomoć

Apple Watch nastavlja da se dokazuje kao uređaj koji bi mogao da spase živote, ovog puta pomažući da dvije osobe dobiju pomoć koja im je potrebna tokom vanrednih situacija u Ohaju i Minesoti.

Apple Watch Fall Detection je dostupan na Apple Watch Series 1 i novijim uređajima

CBS News izvještava da je Majkla Brodkorba udarilo vozilo koje je potom pobjeglo sa lica mjesta u Minesoti, ali je njegov Apple Watch detektovao udar i pozvao hitnu pomoć.

B.C. RCMP say smart watches keep making false 911 calls | CTV News

To je takođe upozorilo njegovu porodicu. Policija je kasnije identifikovala vozača.

Drugi Apple Watch, kako je izvijestio Ej-Bi-Si, upozorio je radnike hitne pomoći u Sinsinatiju kada je 83-godišnji Vilijam Frajer sam šetao stazom reke Ohajo i pao nakon što mu je koleno popustilo. Kasnije je potvrđeno da je imao veliki krvni ugrušak koji je izazvao pad. Ugrušak je kasnije uklonjen, ali je moguće da je situacija mogla biti mnogo gora da Apple Watch nije pozvao pomoć.

Apple Watch Fall Detection je dostupan na Apple Watch Series 1 i novijim uređajima i automatski je omogućen za korisnike koji su stariji od 55 godina. Međutim, svako može ručno da omogući ovu funkciju i vrijedi razmisliti o tome ako ste neko kome se padovi događaju ili ste samo zabrinuti da nećete moći da dobijete pomoć ako dođe do pada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve