Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Apple kupuje startup koji pravi muziku pomoću vještačke inteligencije

Ideja je da se generišu dinamički zvučni zapisi koji se mijenjaju na osnovu interakcije korisnika. Pjesma u video igrici može da se promijeni tako da odgovara raspoloženju, na primjer, ili muzika tokom vježbanja može da se prilagodi intenzitetu vježbi korisnik

Apple Inc. je kupio startup pod nazivom AI Music koji koristi vještačku inteligenciju za generisanje muzike po mjeri.

AI muzika će se koristiti za povećanje Apple-ove audio tehnologije

Kupovina AI Music-a, preduzeća sa sjedištem u Londonu osnovanog 2016. godine, završena je posljednjih nedjelja. Kompanija je prije dogovora imala oko dvadesetak zaposlenih. Tehnologija koju je razvila AI Music može da kreira zvučne zapise koristeći besplatnu muziku i vještačku inteligenciju. Ideja je da se generišu dinamički zvučni zapisi koji se mijenjaju na osnovu interakcije korisnika. Pjesma u video igrici može da se promijeni tako da odgovara raspoloženju, na primjer, ili muzika tokom vježbanja može da se prilagodi intenzitetu vježbi korisnika.

Na svojoj LinkedIn stranici, AI Music je rekao da je njen cilj da „potrošačima pruži moć da izaberu muziku koju žele, neprimjetno editovanu da odgovara njihovim potrebama ili kreiraju dinamična rješenja koja se prilagođavaju njihovoj publici. Startap je ranije imao dogovore sa reklamnim kompanijama kako bi kreirao privlačnije oglase, koji su puštali različitu muziku u zavisnosti od publike. Iako je relativno mali, posao je jedna od retkih akvizicija tehnološkog giganta u prošloj godini. Apple-ova posljednja prijavljena kupovina takođe je bila za muzičku kompaniju: Primephonic. Taj startap je nudio uslugu striminga klasične muzike koju Apple namjerava da pretvori u aplikaciju vezanu za Apple Music ove godine.

Apple je dramatično usporio svoju potrošnju na akvizicije tokom 2021. godine, posvetivši samo 33 miliona dolara za isplate ugovora tokom fiskalne godine, prema podatku iz oktobra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve