Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Aplikacija WhatsApp dobija AI chatbot

Meta testira Meta AI chatbot za WhatsApp, a taj test se trenutno odvija u najnovijoj verziji aplikacije za operativne sisteme iOS i Android

AI chatbotovi se polako infiltriraju u svaku aplikaciju koju koristimo, a najnovija u nizu je WhatsApp.

Meta testira Meta AI chatbot za WhatsApp, a taj test se trenutno odvija u najnovijoj verziji aplikacije za operativne sisteme iOS i Android. Test je dostupan samo onima kojima je engleski postavljen kao jezik pomenute aplikacije.

Također, riječ je o ograničenom testu, što znači da ne mogu baš svi vidjeti Meta AI chatbot u WhatsAppu iako ispunjavaju uvjete. Dosad je zaživio u odabranim zemljama uključujući Indiju i to samo u slučaju ograničenog broja korisnika, no to će se uskoro promijeniti.

Meta AI je za neke integrisan u traku za pretragu, dok u slučaju drugih postoji i nova Meta AI ikonica u gornjem desnom uglu, pored dugmeta kamere i dugmeta novi razgovor.

Meta AI radi kao i bilo koji drugi chatbot te omogućava različite upite. Dodirom na traku za pretragu s omogućenim Meta AI chatbotom, korisnik će dobiti nekoliko nasumično generisanih prijedloga o tome šta može pitati, no moguće je postaviti i bilo koje drugo pitanje po želji.

Biće interesantno vidjeti da li WhatsApp može otići korak dalje i integrisati chatbot u chatove s obzirom na to da postoji end-to-end enkripcija. Zasad tako daleko nije otišao pa je implementacija ograničena na traku za pretragu.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve