Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Android 15 donosi veliku promjenu: Da li ćete da je koristite?

Uz novo ažuriranje, Android 15 će dobiti softversko poboljšanje pomoću kojeg će korisnicima pokazivati koliko je još od životnog vijeka ostalo čipu za skladišnu memoriju telefona

Obično se brinemo o tome koliko će nam dugo poživjeti baterija telefona, ali Android 15 donosi funkciju koja nam daje još jednu važnu dijagnostiku.

Uz novo ažuriranje, Android 15 će dobiti softversko poboljšanje pomoću kojeg će korisnicima pokazivati koliko je još od životnog vijeka ostalo čipu za skladišnu memoriju telefona.

Kako prenosi Android Authority, Google radi na ovoj funkciji koja bi trebalo da pomogne u sprečavanju degradacije čipova na koje se smještaju podaci.

Korisnici će, dakle, dobijati informacije o tome koliko je još ostalo “zdravlja” internoj memoriji telefona, prije nego što se potencijalno pokvari.

Ovo će biti prikazano u procentima, a moglo bi da bude posebno korisno za one koji imaju isti telefon već četiri ili pet godina, i žele da znaju koliko još mogu da nastave da ga koriste.

Možda neće svi brendovi podržavati ovu funkciju, navodi specijalizovani portal, dodajući da je za sada sigurno da će je biti na Pixel telefonima. U svakom slučaju, oni odluče da je uključe, učiniće uskugu svojim korisnicima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve