Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Zeković: Policajci da prekinu pritiske na građane

Građani Crne Gore, posredstvom Crnogorskog helsinškog odbora (CHO), navodi Zeković, podnijeli su više od 40 pritužbi unutrašnjoj i građanskoj kontroli policije i Zaštitniku ljudskih prava i sloboda zbog neprofesionalnog i protivzakontog postupanja policije na Cetinju 5. septembra 2021. godine

Generalni sekretar Crnogorskog helsinškog odbora (CHO), Aleksandar Saša Zeković, pozvao je službenike policije da ne vrše pritisak na građane koji su ih prijavili nadležnim tijelima zbog povrede ljudskih prava na Cetinju 5. septembra 2021. godine.

“Određeni policijski službenici protiv kojih se vode postupci kontrole primjene policijskih ovlašćenja zbog povrede ljudskih prava vrše pritisak na građane da povuku podnijete prijave protiv njih. Svoje postupke pokušavaju da opravdaju tvrdnjom da su morali da postupe po naređenjima pretpostavljenih starješina. Podsjećam policijske službenike da su bili dužni da odbiju svako protivzakonito naređenje i pozivam ih da umjesto pritiska na građane kontaktiraju Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju i upoznaju ih sa izdatim naređenjima i odgovornošću starješina u vezi sa prikrivanjem upotrebe hemijskih sredstava i gumene municije i ispaljivanja istih direktno u tijela građana koji nijesu pružali nikakav otpor”, rekao je Zeković.

Građani Crne Gore, posredstvom Crnogorskog helsinškog odbora (CHO), navodi Zeković, podnijeli su više od 40 pritužbi unutrašnjoj i građanskoj kontroli policije i Zaštitniku ljudskih prava i sloboda zbog neprofesionalnog i protivzakontog postupanja policije na Cetinju 5. septembra 2021. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve