Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Zbog postupanja policije na Cetinju: Crnogorski helsinški odbor uputio protest Sekuloviću

Zbog neodgovornog i neprofesionalnog odnosa Odjeljena za unutrašnju kontrolu prema podnosiocima pritužbi koji su imali primjedbe na postupanje policije 5. septembra 2021. godine na Cetinju

Crnogorski helsinški odbor uputio je protest ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću zbog neodgovornog i neprofesionalnog odnosa Odjeljena za unutrašnju kontrolu prema podnosiocima pritužbi koji su imali primjedbe na postupanje policije 5. septembra 2021. godine na Cetinju.

Građanin Stefan Vuković, posredstvom Crnogorskog helsinškog odbora, obratio se još 10. septembra 2021. godine Ministru unutrašnjih poslova i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije zato što su policijski službenici njegovu majku i njega ciljano gađali nekoliko puta šok bombama. CHO je u danas kontaktirao građanina gospodina Vukovića koji je saopštio da nije dobio bilo kakav odgovor od MUP- a, bilo redovnom poštom bilo elektronskim putem”, navodi se u objavi Odbora.

O ishodu, građani saznaju iz medija umjesto u direktnoj komunikaciji s nadležnim organima

“U medijima je danas, konkrento u Vijestima, objavljen izvod iz izvještaja o sprovedenom postupku kontrole u tom i još nekim predmetima u kojima je postupano po pritužbama građana kojima je podršku i pomoć pružio CHO. Smatramo u najmanju ruku neprimjerenim da se o ishodu postupka građanin i NVO koji su podnijeli pritužbu obavještavaju (saznaju) iz medija a ne kroz direktnu komunikaciju što bi do kraja potvrdilo ozbiljnost i kredibilitet Ministarstva unutrašnjih poslova”, kaže se u saopštenju CHO.

U redu je, kažu, “da neko iz MUP, iz Kabineta ministra ili Odjeljenja za unutrašnju kontrolu, mediju želi pružiti/obezbijediti ekskluzivnu informaciju zbog objave u cilju ostvarivanja javnog interesa, ali se to ne može (u)raditi dok sa istom prethodno ne upozna podnosioca pritužbe.”

“CHO je ocijenio da ovakvo neprofesionalno postupanje podriva i povjerenje na relaciji Građanin – MUP i uputio zahtjev, u ime svih podnosilaca, da naloži nadležnima da se svima pošalje pisani odgovor o sprovedenom postupku kontrole ili bar pisana informacija o trenutnom statusu predmeta kao i da naloži provjeru kako se moglo dogoditi da građani o ishodu postupaka saznaju iz medija a ne kroz neposrednu komunikaciju i pisani odgovor na pritužbu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kemal
04.12.2021-16:22 16:22

Tudjinci Srpska Vlada jos je nagradila POLICIJU NOVCANO SVAKI PO 2000 EURA za profesionalno ranjavanje i trovanje gradjana-ki CRNE GORE 5 septembra  i svaki akobogda ce odgovarat za zla koja su nacinjeli CG radi TUDJINACA!