Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

ZABRINJAVAJUĆE Za 15 mjeseci više od 500 osoba procesuirano zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Pod dejstvom narkotika najviše se vozi u Pogorici u tome prednjače mladi, a najčešće korišćena droga je marihuana

Na crnogorskim ulicama sve više se registruje onih koji voze pod dejstvom narkotika. Rezultati zabrinjavaju – tokom prošle i za tri mjeseca ove godine, procesuirano je više od 500 osoba koje su vozile pod dejstvom narkotika, odnosno, koje su odbile testiranje na psihoaktivne supstance.

“Ja i kolega smo posljednjih dva mjeseca procesuirali na desetine lica pod dejstovm narkotika”, kaže policijski službenik.

Pod dejstvom narkotika najviše se vozi u Pogorici u tome prednjače mladi, a najčešće korišćena droga je marihuana.

Nakon testiranja vozači koji su pozitivni na thc upućuju se CB, a sjutra kod sudije za prekršaje.

“Od oktobra prošle godine do danas 109 je lica lišeno slobode koji su upravljali pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Samo u februaru je lišeno 62 vozača koji su napravili prekršaj”, kaže Duško Bujišić zamjenik komandira saobraćajne policije u OB Podgorica.

To su podaci za Podgoricu. No kada uzmemo u obzir i ostale opštine, stanje je više nego zabrinjavajuće.

“Prošle godine smo ukupno sankcionisali 142 vozača, a ove godine za tri mjeseca ukupno 369 koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, odnosno koji su odbili da se podvrgnu ispitivanju”, kaže načelnik u Odsjeku za bezbjednost saobraćaja Uprave policije Ilija Janjušević.

Za ovakav prekršaj predviđene su, ne baš blage kazne.

“Zakonom je predviđena isključivo zatvorska kazna u trajanju od 15 do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanjem motornim vozilom u trajanju od četiri do 6 mjeseci”, navodi Janjušević.

A za mnoge od njih, testiranje na narkotike, bilo je pravo iznenađenje.

Janjušević objašnjava da nijesu očekivali da će ih na licu mjesta kontrolisati, jer je policija do sada akcenat stavljala na kontrolu učesnika u saobraćaju na prisustva alkohola u organizmu.

I te kontrole se nastavljaju. Podgorička policija sankcionisala je samo sinoć 17 vozača u akciji Alkohol, od kojih je šest uhapšeno.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
13.04.2024-21:05 21:05

KAKO TO, ZZAŠTO TO? PA DRITO, KLJALJO, ADŽO, MILOJKO, KAKOV, ŠARAN SVAKO MALO TVRDE DA SU U CRNU GORU KRIMINAL I KORUPCIJA SVEDENI! ISPOD NULE, JER ZA KRIMINAL I KORUPCIJU KOD NJIH JE NULTA TOLERANCIJA. i NASILJE, DA NE ZABORAVIM!. A KAD ONI NEŠTO REKNU ONDA JE TO SUVA ISTINA! OVI NARKOTICI, KORUPCIJA, NASILJE MORA DA SU U NEKU DRUGU ZEMLJU. MOGU BIT SVUĐE, SAMO NE U SRBIJU I CRNU GORU, TJ SRPSKI SVET!