Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Zabraniti TikTok u Crnoj Gori: Peticija i na sajtu Skupštine

''Djeca bi trebalo da žive dječije živote, da imaju djetinjstvo, da uživaju u svakom danu svog života, a ne da budu ''popularni'' i da imaju uzore koji ničemu ne mogu da ih nauče'', stoji u peticiji

Posljednjih sedmica, svjedoci smo nasilja koji se dešava u regionu, zbog čega je i u našoj zemlji pokrenuta peticija pod nazivom “Zabranimo TikTok u Crnoj Gori”.

“Ova platforma izuzetno loše utiče na našu djecu i omladinu, jer ogromnom broju ljudi prikazuje neprimjeren sadržaj. Takav isti sadržaj kreiraju i naši najmlađi, u nadi da će postati popularni, što je jedna od pogrešnih vrijednosti koja se na ovoj platformi potencira – popularnost. Djeca bi trebalo da žive dječije živote, da imaju djetinjstvo, da uživaju u svakom danu svog života, a ne da budu “popularni” i da imaju uzore koji ničemu ne mogu da ih nauče”, stoji u peticiji, koja se elektronski može ispuniti i na sajtu Skupštine Crne Gore.

Region je, podsjećamo, nedavno potresla tragedija koja se desila u Beogradu, kada je učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” usmrtio 10 osoba.

Nakon toga, pokrenute su razne peticije kako bi se ukinuli određeni programi koji propagiraju nasilni sadržaj, kao i peticije za ukidanje društvene mreže TikTok.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Botkić
17.05.2023-12:42 12:42

Sljedeće ugasine nam internet, da živimo u srednji vijek!
vaspitavajte đecu, nijesu društvene mreže problem, a ponajmanje TikTok.