Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

Žabljački prvaci prvih pet dana učili bez učitelja, nemanje pedijatra hroničan problem

''I pored činjenice da na vratima stoji da je radno vrijeme pedijatra od 07 do 15 časova osim subote i nedjelje, pedijatri dolaze iz drugih sredina, utorkom i petkom, i rade od 9 do 12 sati''

Žabljačanka Jelena Bojović požalila se danas Anteni M pitanjem “da li su naša djeca građani drugog reda”.

Povod javljanja su, kako kaže, problemi u obrazovnom procesu i po pitanju zdravstvene zaštite najmlađih Žabljačana.

“Protekla je prva nedjelja od početka školske godine koju su naših 22 prvaka proveli bez učitelja. Kakvi su kadrovski problemi u osnovnoj školi ne znam ali djeca nemaju učitelja. Djeca idu u školu gdje se nastavni proces odvija sa asistentom u nastavi. U svakom slučaju, već na startu svog školskog obrazovanja naišli su bez svoje krivice na probleme i manjkavosti. Zbog ovih teškoća u drugom planu je izostanak simbolične svečanosti, posvećene prvacima na početku školske godine. Sve se svelo na pozdrave direktora škole i asistentkinje u nastavi”, kazala je Jelena Bojović.

Kako je dodala, hroničan problem ove opštine je zdravstvena zaštita.

“Posebno zabrinjava činjenica da naša zdravstvena ustanova nema pedijatra. I pored činjenice da na vratima stoji da je radno vrijeme pedijatra od 07 do 15 časova osim subote i nedjelje, pedijatri dolaze iz drugih sredina, utorkom i petkom, i rade od 9 do 12 sati. Jutros ga nije bilo, vrata su zaključana a objašnjeno mi je da će pedijatar stići u 13 časova. Srećom mog sina je primio jedan od ljekara za odrasle, obavio preglede i prepisao inhalaciju”, kaže Jelena Bojović.

Direktor OŠ “Dušan Obradović sa Žabljaka Željko Miljić, Anteni M je odgovorio da će se od ponedjeljka nastavni proces u prvom razredu odvijati sa učiteljem i asistentom u nastavi.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve