Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Za obrazovni sistem Crne Gore obezbijeđeno 11 miliona eura granta EU

Anđela Jakšić-Stojanović je naglasila da je obrazovanje jedan od ključnih stubova svakog društva, a kontinuirano unapređenje njegovog kvaliteta treba da bude prioritet na svim nivoima

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, potpredsjednik Evropske investicione banke, Kuriakos Kakourus i predstavnik Uprave za kapitalne projekte, Esmin Bećović, potpisali su danas ugovor o donaciji zahvaljujući kojem će obrazovne ustanove u našoj državi  biti značajno unaprijeđene u infrastrukturnom smislu.

Za obrazovni sistem Crne Gore obezbijeđeno je 11 miliona eura granta EU, kako bi se omogućila modernizacija i opremanje ukupno 13 obrazovnih objekata, uključujući vrtiće, osnovne, stručne i srednje škole.

Anđela Jakšić-Stojanović je naglasila da je obrazovanje jedan od ključnih stubova svakog društva, a kontinuirano unapređenje njegovog kvaliteta treba da bude prioritet na svim nivoima.

“Na početku svog mandata, rekli smo da započinjemo jedan od najvećih investicionih ciklusa u istoriji i obećali da će ovo biti godina velikih infrastrukturnih projekata. Jedan od mehanizama koji će nam u tome pomoći je projekat “Unapređenje crnogorskog obrazovanja”. Današnje potpisivanje ugovora, predstavlja značajan korak ka ostvarivanju naše vizije, a to je izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru”, kazala je ona.

Na svečanom potpisivanju ugovora o donaciji obratili su se i predstavnik delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Ingve Engstorm, kao i ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Andreina Marsela.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve