Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Vuković: Novinarstvo u službi politike

''Stari bi rekli, njima na obraz''

Nakon što su pojedini mediji objavili da je gradonačelnik Podgorice za tri mjeseca na ručkove u restoranima potrošio 5,5 hiljada eura, oglasio se Ivan Vuković.

Njegovo reagovanje na Facebooku prenosimo u cjelosti

Tokom boravka u Berlinu, pažnju mi je privukao naslov (dat u attachmentu) koji su prenijeli određeni portali.

Nakon 4 godine mandata gradonačelnika, mogu reći da sam puno toga vidio i doživio.

Pošto radimo ljudski i pošteno, isključivo vođeni interesima glavnog grada, nijesu bili rijetki pokušaji lične diskreditacije mene i mojih kolega (jer našim političkim neistomišljenicima ništa drugo ne preostaje).

Pa ipak, i dalje mi se desi – kao što je bio slučaj juče – da ostanem zapanjen spram nečije spremnosti da manipuliše i ljude provlači kroz blato zarad političkih interesa.

U konkretnom slučaju, troškovi ‘REPREZENTACIJE’ (stavka u budžetu Glavnog grada koja služi za servisiranje protokolarnih obaveza) SLUŽBE GRADONAČELNIKA, prikazani su kao moj lični trošak.

U cilju dokazivanja ove neistine, navedeni su, izmedju ostalih, sljedeći (inače javno dostupni) podaci o računima koje je Grad platio:

– Hotel ‘Ramada’: 1,794e

– Hotel ‘Hilton’: 1,922e

– Restoran ‘Porto’: 596e

– Školski centar ‘Sergije Stanić’: 339e

I dok su ovi troškovi prikazani kao ‘ručkovi gradonačelnika u restoranima’, istina je sljedeća:

U hotelu ‘Ramada’, Glavni grad je organizovao DOBROTVORNI RUČAK (zbog specifičnosti tog događaja, o kom je kompletna crnogorska javnost bila detaljno informisana, neću o detaljima);

U hotelu ‘Hilton’, Glavni grad je organizovao – i, za te namjene, platio zakup sale – SJEDNICU POSLOVNOG SAVJETA GLAVNOG GRADA, koji okuplja najuglednije predstavnike lokalne poslovne zajednice i državnih organa od značaja za ekonomski razvoj Podgorice;

U restoranu ‘Porto’ smo ugostili GLUMCE I REDITELJE IZ REGIONA, koji su bili gosti Gradskog pozorišta u okviru festivala REGIONALNA UNIJA TEATARA;

U restoranu SŠ ‘Sergije Stanić’ (Radovče), organizovan je ručak za ČLANOVE KOMISIJE ZA NABAVKU NOVIH AUTOBUSA, nakon što je nabavka uspješno realizovana;

Nemam iluziju da će se tvorci ovog medijskog spina postidjeti, niti da će se na ovome zaustaviti.

Još manje me zanima šta će i kako raditi oni koji su, očito, davno zaboravili na tradicionalne vrijednosti kojima se crnogorsko društvo nekada ponosilo.

Stari bi rekli, njima na obraz.

Mi nastavljamo dalje, zajedno s našim sugradjanima…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
21.06.2022-20:39 20:39

Oni nemaju obraz, a Vama lično svako poštovanje i veliko hvala ya sve. Preporodili ste Podgoricu u svakom pogledu nabolje.