Petak, 21 Juna, 2024
Rubrika:

Vuković: Finansijska podrška kao podrstrek za ostvarivanje akadamske i profesionalne ambicije

Od Glavnog grada i ove godine stipendije najboljim studentima

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković upriličio je prijem za najbolje studente, odnosno dobitnike stipendije Glavnog grada za studijsku 2021/2022 godinu. Tim povodom, Vuković je istakao da je dodjela stipendija lijepa tradicija zahvaljujući kojoj se afirmišu prave vrijednosti, kao što su znanje, nauka i predan rad.

– Vrlo je važno da afirmišemo pozitivne primjere kao što su vaši i da ljude na ovaj način podstaknemo da se nastave kretati tim putem, jer ulaganje u znanje, u svakom društvu i vremenu je najbolja investicija. Nadamo se da će ova skromna finansijska podrška služiti kao podstrek u daljem radu i dodatni motiv da možete ostvariti svoje akadamske i profesionalne ambicije. U suštini, kao što je život svih nas, ono što mi od njega napravimo, tako će i budućnost ove države izgledati onako kako je mi kreiramo. Nadam se da će oni koji studiraju u Crnoj Gori tu i ostati, a da će se oni koji studiraju vani vratiti u svoju zemlju, kako bismo joj, svi skupa pomogli da ostvarimo ono čemu kao društvo težimo. Želim vam svaku sreću u budućem radu i bićemo tu da afirmišemo vaše buduće uspjehe i da se ponosimo sa vama, kao što smo ponosni danas – zaključio je Vuković.

U ime studenata obratila se Marija Vušanović koja je istakla da su stipendistima ponos i zahvalnost još veći kad znaju da ovu stipendiju dobijaju od predstavnika grada u kom su rođeni.

– Bezuslovno vam hvala što vjerujete u nas i što na ovaj način dajete vjetar u leđa da te studije završimo na najbolji mogući način. Ja sam više nego sigurna da ćemo se mi kroz naš profesionalni angažman zaista odužiti Podgorici i da ćemo još uspješnije i sa još boljim rezultatima mi promovisati ovo naše najljepše parče neba – kazala je Vušanović.

Dobitnici stipendija za 2022/2023 su: Nina Perišić (Pravni fakultet), Sofija Sekulić (Ekonomski fakultet), Alma Osmanagić (Filozofski fakultet/psihologija), Teodora Raičević (Fakultet likovnih umjetnosti), Milica Damjanović (Ekonomski fakultet), Mina Labudović (Fakultet za međunarodnu ekonomiju,finansije i biznis), Ivana Đerković (Filološki fakultet), Ema Mandić (Fakultet za kulturu i turizam), Danilo Marinović (Fakultet za kulturu i turizam), Ema Bahtijarević (Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis), Vera Ujkić (Fakultet za turizam i ugostiteljstvo), Tatjana Minić (Fakultet političkih nauka), Lazar Femić (Elektrotehnički fakultet), Nataša Šćepanović (Fakultet za politehniku), Marija Vušanović (Medicinski fakultet), Milena Racković (Visoka medicinska škola).

Dobitnici stipendija za studije u inostranstvu su: Dejan Đukić (Fakultet za družbene vede, Univerzitet u Ljubljani, Slovenija), Milica Šćepanović (Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Matija Marković (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Balša Božović (Fakultet poljoprivrednih i društvenih nauka, Univerzitet Godollo, Mađarska), Mateja Raičković (Eotvos Lorand University, Faculty of Arts, Budimpešta, Mađarska), Ivan Raičević (Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Aleksandar Mijajlović (Hemijski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Lazar Dašić (Fakultet – javna politika i upravljanje, Corvinus University, Budimpešta, Mađarska), Ksenija Lalić (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Milena Peličić (Medicinski fakultet Univerzitet u Beogradu), Admir Krnić (Tehnički univerzitet u Minhenu – TUM), Kristina Knežević (Veterinarski fakultet, Univerzitet u Sarajevu).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Oblak
30.11.2022-19:26 19:26

Cestitke svima!