Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Vujović: Zajedno ćemo graditi slobodniju i progresivnu Crnu Goru

Na Dan ljudskih prava, prema njenim riječima, ponovo potvrđujemo našu posvećenost podržavanju jednakih i neotuđivih prava svih, ali svjesni da još mnogo toga treba da uradimo kako bi, kaže, svi naši građani živjeli slobodno

Prije sedamdeset pet godina Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima zabilježila je izuzetan čin kolektivne nade, koja nam je i potrebna i danas, poručila je ministarka kulture i medija (MKM) Tamara Vujović.

“Pripremljena od strane komiteta koji predstavlja različite regione, vjere i filozofije i usvojena od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prava navedena u deklaraciji su univerzalna i trajna”, kazala je Vujović.

Na Dan ljudskih prava, prema njenim riječima, ponovo potvrđujemo našu posvećenost podržavanju jednakih i neotuđivih prava svih, ali svjesni da još mnogo toga treba da uradimo kako bi, kaže, svi naši građani živjeli slobodno.

“Kada živimo po vrijednostima koje čujavaju dostojanstvo i pravo svakog čovjeka prvo kod kuće, bićemo i poželjni i uvaženi članovi evropske i poredice ujedinjenih nacija. Dok posmatramo današnje globalne izazove od sukoba, demokratskog nazadovanja i globalnih pandemija do dezinformacija, zloupotrebe tehnologije, klimatske krize Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima je osnova kojoj se uvijek moramo vraćati, koja će nas preispitivati i opominjati”, dodala je u čestitki ministarka.

Samo takve politike, smatra ona, mogu dati stvarni doprinos i napraviti pomake koji su nam potrebni.

“Naša je obaveza da se svi ponovo posvetimo obezbjeđivanju jednakih prava svakog člana društva”, kazala je Vujović.

Sloboda izražavanja, kako kaže, biće neprikosnovena vodilja svih politika koje će njena administracija donositi.

“Stvaranjem podsticajnih kulturnih politika raznolikosti radićemo na buđenju svijesti naših građana i građanki o dobrobiti kulturnog, umjetničkog i naučnog života, koji smo dužni da stvorimo. Zajedno možemo — i hoćemo — graditi slobodniju i pravedniju Crnu Goru za sve”, zaključila je ministarka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve