Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Velike u poruke koje nosi najradosniji hrišćanski praznik

''Božić je vrijeme kada se podsjećamo tolerancije i poštovanja, kao temelja na kojima gradimo našu sadašnjost i budućnost''

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović, čestitala je Božić svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, sveštenstvu, nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju i biskupu kotorskom Ivanu Štironji i poručila da su velike poruke koje sa sobom nosi najradosniji hrišćanski praznik.

”Božić je vrijeme kada se podsjećamo tolerancije i poštovanja, kao temelja na kojima gradimo našu sadašnjost i budućnost. Svim vjernicima želim da Božić provedu u miru i blagostanju, dijeleći prazničnu radost sa svojim najbližima”, navela je Vujović u čestitki.

Kako je istakla, vjera nas uči saosjećanju, slozi među ljudima i ujedinjuje u molitvama za mir u cijelom svijetu.

”Ljubav – prema bližnjem svom, prema svakom čovjeku, prema sapatniku u tuzi i saradniku u radosti, ljubav kao univerzalni pojam koji otključava i najtvrđa srca. Nada – najljepša riječ na svim jezicima, uči nas da imamo strpljenja, da budemo smireni i u teškim vremenima, da imamo nadu da će bolje vrijeme i svijetla budućnost doći. Kada čujemo zvono sa katedrale večeras, znaćemo da nas poziva da slavimo i njegujemo dobro i mir u sebi”, poručila je Vujović u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve