Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Osuđujem uvrede i neprimjeren govor koji se mogao čuti tokom ”suđenja karnevalu” u Herceg Novom

''Omalovažavanje bilo koga u po osnovu njegove nacionalnosti, vjerske ili bilo koje pripadnosti, šireći na taj način mržnju i netoleranciju u domenu je diskriminacije i govora mržnje''

Osuđujem uvrede i neprimjeren govor koji se mogao čuti tokom ”suđenja karnevalu” u Herceg Novom, poručila je ministarka kuture i medija Tamara Vujović.

“Zastupam slobodu izražavanja i slobodu govora kao ljudsko neprikosnoveno i osnovno pravo. Trudim se da uvijek reagujem kada se ova linija prešlđe. Omalovažavanje bilo koga u po osnovu njegove nacionalnosti, vjerske ili bilo koje pripadnosti, šireći na taj način mržnju i netoleranciju u domenu je diskriminacije i govora mržnje. Nije mi drago da se ovakve riječi čuju na pozornici u mom gradu, koji neizmjerno volim”, kazala je ona.

Prema njenim riječima potrebno je biti dosljedan i imati jednake aršine.

“Lutka je već podijelila javnost, a govor je bio nedopustiv, sa ovog aspekta. Herceg Novi je jedan divan mediteranski grad, nije “balega” kako ga je pisac nazivao. Ali je neko u Herceg Novom mnogo pogriješio što je ovakve riječi dopustio sebi da napiše i izgovori večeras. Ako je bilo elemenata djela, neka to utvrde nadležni organi”, zaključila je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ministarko
03.03.2024-03:54 03:54

Vi u dva kratka obračanja ne osudiste govor mržnje vec pozvaste nadležne da utvrđuje dali ga je bilo. A vi ste ti koja yreba iz svoje nadležnosti da osudite ovaj varvarski čin a ne da amortizujete čisti govor nržnje. Gospođo Ministarko podnesite ostavku odmah nemojte se brukati.

klementina
03.03.2024-12:32 12:32
Reply to  Ministarko

Kako tvoj mozak nije za velike misli, tako nijesi ni razumjela da grad ne može biti BALEGA, evo primjera adekvatnog tvom umu. STAN ne može biti BALEGA, ali može DIO NAMEŠTAJA. Znaš ono kad kažu BALEGE ne VALjA.