Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Vlaović i Paniklova: Muzej savremene umjetnosti potencijal razvoja crnogorske kulturne scene

Ministarka je održala sastanak sa Paniklovom i istakla da se raduje budućoj saradnji, kao i da sa aktivnostima na započetim zajedničkim projektima treba što prije nastaviti

Potencijal razvoja crnogorske kulturne scene i njene publike ogleda se u Muzeju savremene umjetnosti, istakla je v.d. stalne predstavnice UNDP-a u Crnoj Gori Ekatarina Paniklova u razgovoru sa ministarkom kulture i medija Mašom Vlaović.

Ministarka je održala sastanak sa Paniklovom i istakla da se raduje budućoj saradnji, kao i da sa aktivnostima na započetim zajedničkim projektima treba što prije nastaviti.

“Raduje nas što dijelimo entuzijazam i viziju kada su u pitanju tekući, ali i budući zajednički projekti”, kazala je Vlaović.

Paniklova je iskazala veliko zadovoljstvo na otvorenoj i transparentnoj prezentaciji dosadašnjeg rada i saradnje sa MKM.

“Vjerujem da ćemo jedino takvim pristupom i saradnjom imati jake i održive proizvode na zajedničkim projektima, koji će dugoročno ostati u službi opšteg dobra za naše društvo”, kazala je Paniklova.

Razgovarajući o potencijalnim projektima u narednom periodu, Paniklova je kazala da se najveći potencijal razvoja crnogorske kulturne scene i njene publike ogleda upravo u Muzeju savremene umjetnosti.

Ona je istakla da će Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo, te Glavni Grad Podgorica na tom projektu imati izuzetnu podršku UNDP-a i potencijalnog partnera za realizaciju daljih aktivnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve