Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Vladika Boris u Njujorku sa članovima crnogorskog udruženja 13. jul

Vladika je prisutne upoznao sa položajem CPC, njihovim planovima i programom aktivnosti u SAD

U organizaciji crnogorskog udruženja 13. jul iz Njujorka, sinoć je održano druženje sa vladikom Crnogorske pravoslavne crkve Borisom.

Vladika je prisutne upoznao sa položajem CPC, njihovim planovima i programom aktivnosti u SAD.

Članovi udruženja i gosti su iskazali veliko zadovoljstvo zbog posjete vladike Borisa, te su poručili da su spremni da pruže podršku jačanju prisustva CPC u Crnoj Gori.

U okviru boravka vladike Borisa u Njujorku, predviđeno je i vršenje službe u obližnjem crkvenom objektu za sve vjernike i poštovaoce CPC.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
30.09.2022-13:50 13:50

Kako mogu biti vjernici nepostojece crkve. Mogliste napisat tkz vjernici tkz CPC I to bi bilo u skladu sa novinarskim kodeksom.

Rovcanin
30.09.2022-19:01 19:01

A ti bi tzv “rovca” mogao da pogledaš malo pravopis kad već nešto pišeš. A malo i istoriju da nešto naučiš, pa bi saznao da je tzv. ta tvoja samozvana Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori za koju botuješ. U Crnoj Gori je uvijek postojala autokefalna Cetinjska arhiepiskopija i mitropolija Crne Gore i primorja. A tvoja crkva se zove Beogradska arhiepiskopija i Mitropolija Srbije.

zlogovedo
13.10.2022-09:30 09:30

Sta je bre to sa vama vampirima ?CPC postoji pa vi crkli pukli( citat po Jokovicu)…ako nisi znava Verska zajednica po zakonima drzava sveta moze da postoji pa makar je formalno ne prdzavali ni Srpska ni Ruska pa cak ni Grcka crkva koja joj je jos odavno dala autokefaliju( a ti ako ne verujes lepo uzmi grcka dokumenta, Sintagmu, priznanja od Ruske crkve , Ustav kraljevine CG, Ustav CPC- e ako ti to ne pomogne pomoci ti nema ili si pop SPC, ili Skaljarac ili bradt abazov,mandicev ili blecicev a kaki su oni videli su svi Crnogorci- a vi ce… Pročitaj više »

Pe Pera
20.10.2022-10:28 10:28

Crnogorska unijatska sekta CUS, akronim crnogorska pravoslavna crkva iliti milogorska vikarna skupina.