Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada: Podržavamo da se umjetnicima povećaju zarade, apel Sindikatu da ne koči donošenje takve odluke

Abazović je ponovio ranije iznijete stavove i naglasio da Vlada daje punu podršku umjetnicima u njihovom nastojanju da im se povećaju zarade i apelovao na Sindikat kulture Crne Gore da ne koči donošenje takve odluke

Kontroverzni premijer Dritan Abazović i ministarka kulture i medija Maša Vlaović primili su danas predstavnike umjetničke grupe poslova povodom nezadovoljstva novim Granskim kolektivnim ugovorom.

Abazović je ponovio ranije iznijete stavove i naglasio da Vlada daje punu podršku umjetnicima u njihovom nastojanju da im se povećaju zarade i apelovao na Sindikat kulture Crne Gore da ne koči donošenje takve odluke.

Vlaović je podsjetila na stav Ministarstva kulture i medija koje daje punu podršku predstavnicima umjetničke grupe poslova, kako bi se dijalogom došlo do uvećanja koeficijenata, te pozvala na ujedinjavanje i mijenjanje hermetičnih stavova i istakla da je potrebno da u maniru zajedništva pokažemo zrelost koja će nas  dovesti do pozitivnog ishoda.

Ministarka je istakla da, nakon što zahtjev umjetnika za povećanjem koeficijenata nije dobio pozitivan ishod na sjednici Odbora, pregovori moraju biti nastavljeni.

“Obzirom na to da je nakon održavanja prethodne sjednice jedan član Odbora ispred Sindikata dao ostavku, očekujemo da će Sindikat odgovoriti na inicijativu MKM za održavanjem ponovne sjednice i da će se nova sjednica Odbora realizovati do kraja sedmice”, saopšteno je iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve