Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

ZAGORIČ: Nestalo 60 tona ulja iz trafostanice

Iz trafostanice u podgoričkom naselju Zagorič nedavno je nestalo 60 tona ulja, potvrđeno je „Danu” iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

– Radi se o krađi ulja iz dva rezervna energetska transformatora koji su lagerovani u krugu trafostanice „Podgorica 1” u Zagoriču, zbog čega je nanesena direktna i indirektna šteta CGES-u. Predmetni rezervni transformatori ne tretiraju se kao nova energetska oprema, jer su već duži period demontirani zbog smanjene pouzdanosti i kao takvi predstavljaju rezervne jedinice, saopšteno je “Danu” iz CGES-a.

Ovo djelo, kako su kazali iz državne kompanije, kvalifikovano je kao teška krađa i odmah je prijavljeno Upravi policije uz izvještaj komisije za utvrđivanje okolnosti u vezi sa ovim događajem.

– Policijski službenici iz CB Podgorica su odmah po saznanju obavili uviđaj na licu mjesta. Nažalost, i pored svih sprovedenih zakonskih obaveza na očuvanju imovine CGES-a dešavaju se ovakva otuđenja, ali se nadamo da će nadležni organi što prije otkriti počinioce, kazali su iz CGES-a.

Prema informacijama iz CB-a Podgorica, na ovom slučaju se radi.

– Preduzimaju se mjere i radnje u cilju otkrivanja počinilaca ovog djela. U ovom trenutku CGES nema informaciju o počiniocu ili počiniocima, zaključili su iz energetske kompanije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve