Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Većina kontrolisanih autobusa neispravna

Od 63 autobusa, koliko su inspektori za drumski saobraćaj ove godine uputili na tehnički pregled, 54 su bila tehnički neispravna.

ilustracija

U Udruženju prevoznika smatraju da je većina autobusa svrstana u kategoriju neispravnih zbog manjih tehničkih nedostataka.

Iz tog Udruženja, iako brojke pokazuju da tehnički pregled nije prošlo gotovo 86 odsto autobusa koje su kontrolisali inspektori, putnicima poručuju da nemaju razloga za brigu.

Inspekcijskim kontrolama tehničke ispravnosti autobusa u javnom međumjesnom i međunarodnom prevozu putnika obuhvaćeno je, za sada, oko 70 odsto domaćih prevoznika koji obavljaju prevoz putnika.

Direktor Direktorata za drumski saobraćaj, Dalibor Milošević, rekao je Dnevnim novinama da se većina nepravilnosti odnosila na tehničku ispravnost autobusa.

– Konkretno, na kontrolni tehnički pregled upućena su 63 autobusa, od kojih su vozači tri autobusa odbili kontrolni tehnički pregled, šest autobusa je bilo ispravno, dok je neispravnih bilo 54, od čega 33 sa težim neispravnostima, koje se odnose na kočioni sistem, pneumatike, upravljački sistem i tahograf, dok je njih 21 bilo sa lakšim neispravnostima, kazao je Milošević.

Izvor: Mina

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve