Četvrtak, 22 Februara, 2024
Rubrika:

Tužilaštvo: Netačna izjava autora emisije „Okvir“

Osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i teorizam u pokušaj Aleksandar Sinđelić dobrovoljno je došao u Crnu Goru i tako postao dostupan državnim organima, navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Iz Tužilaštva tvrde da je netačna izjava u emisiji „Okvir“ na RTCG autora emisije da je Glavni specijalni tužilac ranije izjavio da je oružje, koje se odnosi na pokušaj terorizma u Crnoj Gori 16.oktobra, uništeno na teritoriji Srbije.

Kako podsjećaju, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na televiziji Vijesti, ranije je saopštio da je oružje trebalo da uđe u Crnu Goru, ali da je uništeno prije nego što je ostvaren taj plan.

– Plan je bio da oružje uđe u Crnu Goru, na granici između Srbije i Albanije, ali je onesposobljeno i uništeno na bezbjednoj lokaciji van teritorije Crne Gore, objasnio je tom prilikom Glavni specijalni tužilac.

Dakle, kako dodaju, Glavni specijalni tužilac u izjavi, na koju se poziva autor emisije „Okvir“, ni u jednom momentu nije pomenuo da je oružje uništeno na teritoriji Republike Srbije.

Ponavljaju da je Glavni specijalni tužilac tada saopštio da Specijalno državno tužilaštvo za sve radnje koje preduzima ima dokaze i pri toj izjavi ostaje.

Napominju da je Tužilaštvo više puta zamolilo javnost za strpljenje i saopštilo da će se sve činjenice iz ovog predmeta objelodaniti kada za to dođe vrijeme.

– Podsjećamo da se sud zalaže za javno suđenje, što Specijalno državno tužilaštvo apsolutno podržava, pa će građani imati priliku da sami donesu zaključak. Napominjemo da su odluke suda mjerilo rada Specijalnog državnog tužilaštva, a da je jedna odluka u ovom predmetu već donijeta. Cijeneći zainteresovanost javnosti za ovaj predmet, molimo medije da iznošenjem netačnih informacija, spekulacija i podataka iz takozvanih povjerljivih izvora ne dezinformišu i zbunjuju građane, zaključuje se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve