U SAD će od korona virusa umrijeti manje od sto hiljada ljudi, kako se ranije predviđalo, poručio je danas na konferenciji za novinare povodom širenja korona virusa američki predsjednik Donald Tramp.

foto AFP

“Epidemiološka kriva postaje sve ravnija u SAD. Jako smo blizu vrhunca zaraze”, poručio je predsjednik SAD Donald Tramp i dodao da se situacija širom zemlje stabilizuje.

Tramp je naveo da se vidi “nevjerovatni napredak” i da agresivna strategija američke administracije u borbi protiv korona virusa daje rezultate.

“Sačuvaćemo mnogo više života nego što smo mislili”, kazao je Tramp.

Rekao je i da je u SAD urađeno više od dva miliona testova, a potvrđeno je oko pola miliona oboljelih.

“Broj testiranja svakog dana povećavamo za sto hiljada. Trudimo se i da test bude što prije dostupan na tržištu, kako bi građani mogle da ga kupe i vide da li su već imali korona virus”, rekao je Tramp.

Spremni za vrhunac epidemije

SAD su u odličnom stanju i spremamo se da dočekamo vrhunac epidemije.

“Imamo dovoljno respiratora i zaštitne odjeće. Dobijamo jako malo poziva od guvernera, što znači da svega ima dovoljno u svim državama”, objasnio je Tramp.

Broj umrlih u SAD od korona virusa je iznad osamnaest hiljada, a najteža situacija je u Njujorku, gdje je do sada preminulo oko osam hiljada ljudi.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments