Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

ŠTO TREBA čistiti u stanu svakog dana

Svi uživaju u urednom i čistom domu, ali se dešava da nemamo vremena za svakodnevno čišćenje. Ipak, postoje predmeti u stanu na čiju čistoću treba paziti redovno, piše Bright side.

Istraživanja su pokazala da su kuhinjske krpe najprljaviji predmet u svačijoj kuhinji, a isto se odnosi i na peškire koje držimo u kupatilu. Budući da ih koristimo više puta dnevno, brzo se isprljaju pa je potrebno redovno ih mijenjati.

Na ključevima se nalazi više bakterija nego na dugmićima u liftovima, iako se većina osoba rijetko sjeti da i njih treba čistiti. Taj predmet uglavnom čuvamo na nehigijenskim mjestima, poput džepova, a često se dogodi da padnu na pod gdje „pokupe“ veliku količinu bakterija.

Iako se čišćenje pločica u tušu ili kadi čini kao veliki posao, možete i na brzinu da ih prebrišete suvom krpom nakon svakog tuširanja, čime ćete sa nekoliko minuta posla spriječiti taloženje kamenca i skupljanje bakterija.

Najbolji način za dezinfekciju sunđera za pranje posuđa je mikrotalasna rerna. Nakon što dobro operete sunđer, stavite ga u mikrotalasnu rernu na minut, na najmanjoj jačini.

Među stvarima koje bi trebalo održavati čistim u stanu svakako je i sudopera, koja je izuzetno plodno mjesto za bakterije.

Najbolji način za čišćenje daske za seckanje je uz pomoć mješavine sirćeta i vode. U tom rastvoru ostavite dasku da odstoji nekoliko minuta. Drugi način je direktno pranje daske za seckanje uz pomoć sode bikarbone i vode.

Na četkici za nanošenje pudera brzo se skupljaju bakterije. Preporučuje se da se čisti u toploj vodi sa sapunom ili šamponom, i to nakon svake upotrebe.

Izvor: Bright side/PinkM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve