Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

SLUČAJ MUJOVIĆ: Ako se ovako nastavi, on neće živ dočekati kraj procesa

Pritvorenik Veselin Mujović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja danas nije mogao da se pojavi na glavnom pretresu u Osnovnom sudu, saopštio je za Antenu M njegov branilac advokat Miloš Vuksanović.

– Vještak medicinske struke doktor Dragana Čukić, konstatovala je u svom nalazu i mišljenju da zbog brojnih bolesti i dijagnoza nije u stanju da uopšte prati glavni pretres, kazao je on i dodao da upravo zbog teškog zdravstvenog stanja, Mujović je u ZIKS-u doživio i nezgodu prije dva dana.

– Onesvijestio se i udario je glavom u tvrdu površinu i tako doživio ozbiljnu povredu. Brzom reakcijom nadležnih spašen je i prevezen u KCCG, kazao je Vuksanović.

Zbog takve situacije, advokat Mujovića tražio je da njegovom branjeniku bude ukinut pritvor kako bi se izliječio i adekvatno pripremio za postupak.

– Sud je i dalje ostao pri stavu da postoje razlozi da on bude u pritvoru i odbio ja taj moj prijedlog. Mislim da je posrijedi klasični pravno, psihičko, fizičko i svako drugo nasilje prema njemu, jer na to njegovo loše stanje odbrana upozorava već duže vremena. Ovako ako se nastavi sumnjam da će dočekati živ nastavak suđenja i kraj ovog postupka, kazao je branilac Mujovića.

Vještak je danas razmatrao i medicinsku dokumentaciju svjedoka Svetozara Marovića, utvrđeno je da ipak nije toliko bolestan da ne može da svjedoči.

– Ona je konstatovala da Marović ne boluje ni od kakve akutne bolesti i da je mogao da prisustvuje pretresu. Pa će ukoliko ne bude dostavljena dodatna dokumentacija, ili se ne pojavi na sljedećem pretresu, biti naređeno njegovo prinudno privođenje, saopštio je Vuksanović.

Sudija Rade Ćetković je ostavio rok od sedam dana Marovićevom advokatu Dimitriju Dapčeviću da dostavi dodatnu medicinsku dokumentaciju.

Nastavak suđenja zakazan je za 15. februar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve