Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

PRVA RODITELJSKA SOS LINIJA počinje sa radom

Prva besplatna nacionalna SOS Roditeljska linija, koja će podržavati roditelje i staratelje u usvajanju i primjeni principa pozitivnog roditeljstva i doprinijeti sprječavanju i smanjivanju fizičkog kažnjavanja djece, počinje sa radom u Crnoj Gori.

Tim povodom danas ćebiti održana konferencija za medije, u prostorijama UN Eko zgrade, na kojoj će govoriti Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja, Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Bendžamin Perks, šef predstavništva UNICEF za Crnu Goru i Kristina Mihailović, izvršna direktorica NVO Roditelji.

Roditeljska linija se uspostavlja u okviru programa „Zaštita prava djeteta kroz pozitivno roditeljstvo“, koji sprovode NVO Roditelji u saradnji sa predstavništvom UNICEF-a u Crnoj Gori i uz finansijsku podršku Evropske unije. Telefonske linije poput ove postoje širom svijeta kao efikasan servis podrške roditeljima, a operativne su recimo u Srbiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji itd.

Kako je najavljeno, danas će će biti potpisan Memorandum o saradnji o radu Roditeljske SOS linije sa mobilnim operaterima u Crnoj Gori – Crnogorski Telekom, Telenor Podgorica doo, Društvo za telekomunikacije Mtel, kao i Agencijom za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, koji su omogućili da roditelji ovu SOS liniju koriste besplatno.

Izvor: PinkM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve