Četvrtak, 22 Februara, 2024
Rubrika:

Oprezno vozite zbog poledice

Na putevima u Crnoj Gori, zbog izrazito niskih temperatura, ima poledice, pa iz Auto moto saveza (AMSCG) savjetuju opreznu vožnju.

Oni su posebno upozorili na dionice u planinskim predjelima, kao i preko mostova i na prilazima tunelima.

Iz AMSCG su apelovali na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na regionalnom putu Rožaje – Kula – Peć uspostavljen je saobraćaj samo za putnička vozila.

Zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionicama Vilusi – Vraćenovići i Virpazar – Petrovac, preko Paštrovčke gore.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja, u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Svi prilazni putevi prema zimskim turističkim centrima su prohodni.

Narednih dana na dionicama gdje se radi neće biti obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu M2-3 Cetinje – Budva, dionica Brajići – Lapčići i Ugnji – treća traka Obzovica, saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog radova na putu, uz semaforsku signalizaciju.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje – Njeguši, zbog minerskih radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3, dionica Podgorica – Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve