Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Ministarstvo sporta: Mladi Miomir i njegove sestre dobili besplatno pohađanje škole plivanja

Janović je zaključio da država jeste i da će biti servis građana, osobito kada to naši najmlađi očekuju od nas

Nedavno je dječak Đorđe spasio svog druga Miomira Delića od davljenja u rijeci Zeti. Ministarstvo sporta i mladih, u saradnji sa Vaterpolo-plivačkim savezom je, tim povodom, dječaku Miomiru i njegovim sestrama omogućilo besplatno pohađanje škole plivanja u ,,Školi plivanja i vaterpola“, u sklopu kompleksa Verde.
Foto: Gov.me
Tom prilikom ministar Nikola Janović je pozdravio dječake Đorđa i Miomira, kao i njegove sestre, te ušao sa njima u bazen i dao im prvu lekciju plivanja. Janović je kazao da se u ovakvim situacijama pokazuje da sport nije samo rekreacija, već nekada znači i život. Vlada i Ministarstvo sporta i mladih opredjeljenja su da je neophodno da naša omladina svakog dana stiče sportske vještine.
,,Zato učite da plivate. Jer nikad se ne zna. Možda baš neko od vas nekada bude onaj koji spašava. Ne postoji razlog da vas ne vidimo kao spasioce na plaži ili u bazenu, kao plivače i vaterpolo igrače.“ rekao je ministar.
Janović je zaključio da država jeste i da će biti servis građana, osobito kada to naši najmlađi očekuju od nas.
Roditelji i djeca su istakli da su zahvalni Ministarstvu sporta i mladih, naglašavajući da će djeca ovu priliku iskoristiti da postanu dobri plivači.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve