Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Maša svirala za Feđu i u Kolašinu

Dječija iskrenost, solidarnost i empatija su vrijednosti koje nemaju cijenu

Djevojčica Maša Filipović iz Podgorice već noćima svira harmoniku u hercegovačkoj ulici i prikuplja pomoć za liječenje dječaka Feđe Alkovića. Sinoć je, kako su CdM-u kazali građani, svirala i za građane Kolašina koji su je dočekali jako emotivno i ugostili na poseban način.

“Maša je u pekari u blizini svoje kuće ugledala apel za pomoć Feđi i odlučila da doprinese onoliko koliko ona može i zna. Njen cilj je bio da prikupi 500 eura koje je zahvaljujući građanima Podgorice brzo prikupila i uplatila, a onda i nastavila dalje, pa je prikupila novih 1023 eura koje će biti uplaćene u ponedeljak”, kazala je CdM-u jedna od čitateljki.

Dječija iskrenost, solidarnost i empatija su vrijednosti koje nemaju cijenu.

Feđa već četiri godine bije bitku sa malignim tumorom mozga, po sedmi put mu je dijagnostifikovan tumor na mozgu za koji će biti potrebno da se operiše po četvrti put, nakon čega će se zračiti i tretirati sa biološko-imunološkom terapijom, a na uzetom isječku tumorskog tkiva biće napravljena anti-tumorska vakcina.

“Sve to iziskuje mnogo novca i jako je kompleksna situacija jer će se njegovo liječenje zasnivati na tri usko specijalizovane klinike iz domena neurohirurgije, radiologije i onkologije kao i na biohemijskom istrazivačkom centru za teške oblike maligniteta”, objasnili su njegovi roditelji.

Žiro račun za uplatu sredstava otvoren je u CKB banci na ime Milena Alković, a broj na koji se vrše uplate je 510-0210988215028-20.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve