Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

KCCG: Nebojša Bulatović na čelu Centra za kardiohirurgiju

Direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović od srijede rukovodi Centrom za kardiohirurgiju Kliničkog centra Crne Gore.

Koji je razlog odlaska dr Aleksandra Nikolića sa pozicije direktora, da li je smijenjen ili je podnio ostavku, nijesu željeli da kažu ni on, a ni uprava Kliničkog centra, piše Pobjeda.

Nikolić nije potvrdio, ali ni demantovao da više nije na čelu Kardiohirurgije, već ih je uputio na Ministarstvo zdravlja. Međutim, ni oni nijesu željeli da komentarišu novonastalu situaciju u Kliničkom centru, „loptu“ su prebacili na menadžment te ustanove, gdje su kazali da se, za sada, o ovom slučaju neće oglašavati.

Pobjeda je ipak dobila potvrdu informacije da je ministar zdravlja Kenan Hrapović, sa direktoricom Kliničkog centra Zoricom Kovačević, u srijedu obišao Kliniku za bolesti srca, u okviru koje je i Centar za kardiohirurgiju gdje su održali i sastanak sa zaposlenima.

U okviru Klinike za bolesti srca je i Centar za kardiologiju.

Ljekari i ostalo osoblje Centra za kardiohirurgiju iznijeli su niz pritužbi na rad dr Nikolića, zbog čega je menadžment odlučio da do rješavanja problema dr Bulatović rukovodi i tim centrom.

Nikolićeve kolege ukazale su na to da on, navodno, nije uspostavio protokole i standarde na koje je bio obavezan ugovorom. Žalili su se i na njegov odnos prema kolegama.

Dr Aleksandar Nikolić je na čelu Centra za kardiohirurgiju bio od 2008. godine, nakon njegovog dolaska počeli su sukobi sa tadašnjim menadžmentom Kliničkog centra, odnosno direktorom dr Milanom Mijovićem.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve