Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Izborne liste u Nikšiću još niko nije podnio

Za lokalne izbore u Nikšiću još nijedna politička partija, niti grupa građana nije dostavila izborne liste Opštinskoj izbornoj komisiji, a rok za predaju ističe 14. februara u ponoć.

Zamjenik predsjednika Opštinske izborne komisije, Lazar Mijanović, kazao je da pravo glasa na izborima 12. marta u Nikšiću, prema dosadašnjim podacima, ima oko 58,7 hiljada građana.

– Predaja lista onih koji budu ispunili uslov, vjerovatno će uslijediti dan – dva uoči krajnjeg roka, rekao je Mijanović agenciji MINA.

Na izborima u Nikšiću, za sada, u koaliciji nastupiće Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija(SNP), Demos i Komunisti, samostalan nastup najavile su Socijaldemokratska partija (SDP), Građanski pokret URA, Demokrate i Alternativa, dok se ostali još nijesu zvanično izjašnjavali.

Neizvjesno je hoće li Demokratska partija socijalista (DPS) nastupiti zajedno sa Socijaldemokratama (SD).

Iz DF-a tvrde da ima najava o planiranom formiranju novih, „navodno nezavisnih partija ili grupa građana, koji bi zapravo djelovali pod patronatom vladajućeg DPS-a“.

Potpredsjednik Opštinskog odbora Pokreta za promjene i odbornik DF-a u Skupštini Opštine Nikšić, Vladan Raičević, kazao je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv „falsifikatora koji pod patronatom DPS-a učestvuju na izborima, a na štetu građana“.

Izvor: Mina

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve