Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Formirana optužnica protiv Pavićevića i Trba

Specijalno tužilaštvo formiralo je optužnicu protiv Kotorana Dejana Pavićevića (44) i Miloša Trba (30) koji se terete za saučesništvo u ubistvu zavorenika Dalibora Đurića u septembru prošle godine.

Kako su saopštili Dnevnim novinama iz tužilaštva, istražne radnje, kao i vještačenja u ovom predmetu su završena, tako da se očekuje podizanje optužnice.

Optuženi Pavićević i Trbo su uhapšeni 22. septembra, nekoliko sati nakon što je Đurić, jedan od lidera škaljarskog klana”, u krugu poluotvorenog odjeljenja spuškog zatvora likvidiran jednim hicem iz snajpera.

– U ovom predmetu uskoro će biti podignuta optužnica, kazali su iz Specijalnog tužilaštva DN.

Pavićević i Trbo terete se da su kao članovi kriminalne organizacije, u cilju sticanja nezakonite dobiti, planirali izvršenje ubistva Dalibora Đurića.

Osumnjičeni su po prethodno razrađenom planu i unaprijed određenim ulogama pomogli nepoznatoj osobi da 22. septembra oko 18 sati i 15 minuta iz puške kalibra 7,9 milimetara ubije Đurića koji se u tom trenutku nalazio na prostoru teretane na otvorenom unutar zatvorskog kruga. Kako se sumnja, njih dvojica su se 22. septembra prethodno dovezli “golfom” budvanskih registarskih oznaka u Danilovgrad, gdje su prema planu čekali izvršenje krivičnog djela.

Po izvršenju ubistva Dalibora Đurića i dobijanju obavještenja o tome, osumnjičeni su se odvezli do naselja Rogame, gdje su zapalili vozilo “škoda oktavija” italijanskih registarskih oznaka, u kojem je bila ostavljena puška kojom je izvršeno ubistvo Đurića i druga oprema koja je služila za izvršenje ovog krivičnog djela, i omogućili izvršiocu da pobjegne u nepoznatom pravcu, piše u saopštenju.

Na osnovu mjesta izvršenja krivičnog djela, pravca bjekstva izvršilaca, mjesta pronalaženja zapaljenog vozila “škoda oktavija” kretanja osumnjičenih prije i nakon izvršenja ubistva, i pronađenih tragova na tim lokacijama, službenici Uprave policije su po nalogu državnog tužioca u Podgorici i Specijalnog državnog tužilaštva, prikupili brojna obavještenja i dokaze, razmijenjene su informacije sa Interpolom i izvršena DNK vještačenja.

– Kontrolom kretanja korisnika mobilnih telefona i snimcima više video-kamera u nekoliko gradova Crne Gore, precizno je utvrđeno i kretanje dvojice osumnjičenih. Time su obezbijeđeni materijalni dokazi koji ukazuju na osnovanost sumnji da su njih dvojica počinili krivična djela koja im se krivičnom prijavom stavljaju na teret, navode iz policije.

Na osnovu operativnih podataka, Pavićević i Trbo uhapšeni su nekoliko sati nakon zločina na putu Glava Zete Bogetići.

Kada je policija zaustavila “golf” u kojem su se nalazali Pavićević i Trbo, dodaju iz policije, pokušali su da pobjegnu, ali im to nije pošlo za rukom. Tom prilikom odbacili su oko 20 grama heroina. Upravo zbog droge, noć kasnije privedeni su nadležnom tužiocu. Tada su tvrdili da nemaju nikakve veze sa ubistvom Đurića.

Njihove odbrane demantovale su prikupljene dokaze.

Izvor: Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve