Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Danilović nezakonito proganjao Starovlah

Nakon višemjesečne hajke bivšeg ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića protiv načelnice Službe za informacionu tehnologija u tom resoru Nataše Starovlah-Knežević, zbog navodno počinjene teže povrede službene dužnosti, Disciplinska komisija MUP-a donijela je odluku o obustvaljanju postupka, pišu Dnevne novine.

Na osnovu dokumentacije u koju su Dnevne novine imale uvid, Disciplinska komisija je utvrdila da ne postoje dokazi da je zaposlena počinila bilo kakvu povredu dužnosti, te da je postupala u skladu sa ovlašćenjima

Nema dokaza da nije izvršavala zadatke

Danilović je u julu prošle godine naložio pokretanje disciplinskog postupka protiv Starovlah-Knežević, jer navodno nije realizovala njegove naloge o promjenama u biračkom spisku. Po njegovom nalogu ona je morala da izvrši ponovnu kontrolu Afis sistema, obezbijedi posebnu kancelariju za članove Koordinacionog tijela za praćanje i implementaciju izbornog zakonodavstva kojima je u roku od 48 sati trebala da da na uvid Birački spisak i sve izvorne registre, što je inače bilo suprotno Zakonu o biračkom spisku i Zakonu o zaštiti ličnih podataka, na šta j e službenica više puta i ukazivala.

Shodno zaključku Disciplinske komisije MUP-a konstatovano je da ne postoje dokazi da služebnica nije izvršila naloge sada već bivšeg ministra unutrašnjih poslova, jer u zapisniku Koordinacionog tijela ne postoji nalog ministra da Starovlah Knežević izvrši ponovnu kontrolu Afis sistema, kao i da obezbjedi i posebnu kancelariju za potrebe tog tijela.

U zapisniku je navedeno jedino da se MUP zadužuje da “uloži dodatne napore da se obezbijedi navedeni prostor”. Takođe je utvrđeno da je imenovana bila na godišnjem odmoru u periodu kada je Danilović na sjednici održanoj

19.jula 2016. godine dao nalog da se članovima Koordinacionog tijela dostave traženi podaci u roku od 48 sati, te da se osnuje call centar do 1. septembra, tako da ista nije mogla biti odgovorna za izvršavanje naloga sa te sjednice.

Nema zloupotrebe položaja

Ujedno Dispilnska komisija je odlučila da Starovlah Knežević nije odgovorna za zloupotrebu službenog položaja i prekoračenja ovlašćenja u službi, jer je bez odobrenja ministra unutrašnjih poslova i bez odobrenja savjetnika za medije MUP-a Milutina Tomaševića, navodno davala izjave i saopštenja za medije.

Pravni zastupnik Starovlah Knežević, advokat Nikola Martinović je u završnoj riječi pred Disciplinskom komisijom izjavio da je javnim sopštenjem MUP-a o pokretanju disciplinskog postupka imalo za posljedicu interesovanje medija ” U konkretnom slučaju, na osnovu rezultata cjelokupnog dokaznog postupka, nije se mogla sa sigunošću utvrditi disciplinska odgovornost službenice, jer novinski članci koji su objavljeni u javnim glasilima se ne mogu smatrati jedinim i verodostojnim dokazima”, navodi se u rješenju disciplinske komisije.

Izvor: CdM, Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve