Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

BEZBJEDNOSNO INTERESANTNE osobe će biti pod stalnim nadzorom

Jedna osoba uhapšena je u ponedjeljak veče kada je kod nje pronađen pištolj, a od nekoliko bezbjednosno interesantnih osoba iste noći oduzeti su metalni boksovi, metalne palice i manja količina droge.

Policijska akcija izvedena je u ponedjeljak veče nakon serije teških krivičnih djela u glavnom gradu.

Kako je pojašnjeno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, shodno zaključcima da je potrebno pojačati preventivni i operativni rad na terenu, prekovremenim angažovanjem kontrolisali građane i vozila u saobraćaju i obavili „ciljane racije u ugostiteljskim objektima“.

Policija nije saopštila koliko policajaca je učestvovalo u ovoj akciji, ali je navela da je uhapšena jedna, privedene četiri osobe, a kontrolisano ,,više desetina bezbjednosno interesantnih osoba“. Saopšteno je da je u lokalu ,,Santea Pub“, u Siti kvartu, kod šanka pronađena torbica sa pištoljem „pietro bereta“, kal. 7,65 mm, u ilegalnom posjedu, sa tri metka u okviru. Kako se dodaje, utvrđeno je da pištolj pripada M. Lj. (32) iz Podgorice koji se nalazio u tom lokalu.

Prema našim saznanjima, osumnjičeni za ovo krivično djelo u policijskim evidencijama se ne tretira kao bezbjednosno interesantna osoba. On je priveden u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje u policiji do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici, a oružje i municija su poslati u Forenzički centar radi vještačenja.

U saopštenju policije navodi se da su četiri bezbjednosno interesantne osobe privedene jer je kod njih pronađena manja količina narkotika.

– Tokom kontrole više desetina bezbjednosno interesantnih osoba pronađeno je više tzv. metalnih boksova, metalnih palica na izvlačenje i manja količina narkotika kod četiri osobe. Predmeti i droga su oduzeti – naveli su iz policije.

Pojašnjeno je da su kontrole u saobraćaju i lokalima prvenstveno bile usmjerene ka bezbjednosno interesantnim osobama radi pronalaska oružja i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta u ilegalnom posjedu, s ciljem sprječavanja krivičnih djela.

– U saobraćaju i u lokalima je kontrolisano više desetina bezbjednosno interesantnih lica. U racijama u lokalima kontrolisani su i građani koji su se nalazili na mjestima na kojima su boravila ova lica – naveli su iz policije. Oni su saopštili da će se kontrole usmjerene na bezbjednosno interesantne osobe nastaviti, kako u Podgorici tako i u drugim gradovima kada to bude bilo procijenjeno potrebnim.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve