Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Vijeće za nacionalnu bezbjednost predložilo izradu procjene stepena ugroženosti ministra pravde Andreja Milovića

''Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno bezbjednosnog sektora nastaviti još predanije da rade na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, očuvanju mira i bezbjednosti''

Vijeće za nacionalnu bezbjednost je na današnjoj sjednici predložilo izradu procjene stepena ugroženosti ministra pravde Andreja Milovića.

“Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno bezbjednosnog sektora nastaviti još predanije da rade na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, očuvanju mira i bezbjednosti”, saopšteno je nakon sjednice.

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Vijeće je donijelo Smjernice za rad Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane za 2024-2025. kojim se definišu ciljevi i prioriteti u planiranju, razvoju i realizaciji vojnoobavještajnih, kontraobavještajnih i bezbjednosnih poslova u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore, koje se odnose na određeni vremenski period.

Razmatran je nacrt Strategije odgovora na hibridne prijetnje 2024-2028, sa propratnim Nacrtom akcionog plana za implementaciju Strategije i pokrenuta procedura u vezi izmjena Odluke o obrazovanju interresorne komisije za suprotstavljanje hibridnim prijetnjama, koja će biti zadužena za pripremu Strategije i praćenje implementacije akcionih planova.

Na sjednici je data puna podrška nadležnim institucijama u svim aktivnostima suzbijanja organizovanog kriminala, a posebno u otkrivanju sprege organizovanih kriminalnih grupa sa pripadnicima bezbjednosnog sektora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve