Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Veselo u UIKS-u: Zatvorenici skandiranjem pozdravili Milana Kneževića, duet Dragana Koprivice i Milice Vojinović izazvao poseban efekat

Poseban efekat izazvao je duet Vojinovićeve i Koprivice, pjesma “Ponoć” iz filma “Toma”, koju su s njima pjevali svi prisutni, što je ostavilo pravi pečat na cio program – dio je jučerašnjeg dešavanja.

Da programi humanitarnog karaktera imaju punu opravdanost u praksi, juče je na najbolji način potvrđeno u prostorijama Zatvora za duge kazne u UIKS-u u Spužu, uz podršku Uprave, v. d. direktora, Darka Vukčevića, zamjenika direktora, Nebojše Jankovića, i uz koordinaciju Igora Mijatovića i ostalog policijskog osoblja, navodi se u saopštenju Dragana Koprivice.

Povod je bio književno-muzički program u zatvoru u Spužu.

“Da će susret sa zatvorenicima i ovog puta biti osoben odmah se pokazalo i po reakciji jednog broja njih u zatvorskom krugu, koji su skandiranjem pozdravili Milana Kneževića, a dobra komunikacija je nastavljena i u velikoj trpezariji Zatvora, adaptiranoj za praćenje programa”, ističe Koprivica.

Na početku, Knežević se uz aplauze svih prisutnih obratio zatvorenicima i zatvorenicama evocirajući svoja sjećanja na boravak u spuškom zatvoru za kratke kazne.

Posebno je istakao da je zavidio upravo prisutnima, jer oni makar znaju s kim su u spavaonici tokom noći, a u dijelu, gdje je on boravio, imao je osjećaj da je “na željezničkoj stanici, jer nikad ne znaš sa kim ćeš zaspati, a sa kim ćeš se probuditi”, piše u saopštenju.

“Nastup Kneževića, posebno uz njegovu izvrsnu satiričnu pjesmu na temu iz svakodnevnog političkog života, ‘Ne dam mandat’, propraćen je uz smijeh i aplauze, kao najbolja najava da će program i u nastavku imati svoj puni efekat. Koprivica je pozdravio prisutne zatvorenike i zatvorenice, i policijsko osoblje, i u duhu naslova jednog poznatog hita, kad je već ionako čest gost u UIKS-u, pitao zatvorenike ‘Ima li jedno mjesto za mene’, na šta su mu svi prijateljski odgovorili: ‘Nema”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Milica Vojinović i Koprivica potom su pjevali popularne stare i nove hitove, praćeni od strane svih zatvorenika i zatvorenica.

Koprivica je izveo poznate pjesme Halida BešlićaEnesa Begovića i drugih izvođača, a Milica Vojinović, učesnica popularne muzičke serije regionalnog karaktera “Nikad nije kasno”, još jednom pokazala da je jedna od najboljih vokalnih solistkinja ne samo Crne Gore nego i cijelog regiona.

Poseban efekat izazvao je duet Vojinovićeve i Koprivice, pjesma “Ponoć” iz filma “Toma”, koju su s njima pjevali svi prisutni, što je ostavilo pravi pečat na cio program – dio je jučerašnjeg dešavanja.

“Na kraju uspješnog, humanitarno obojenog književno-muzičkog druženja u zatvoru, Koprivica je ponovio da zatvorenici imaju pravo na određene kulturne sadržaje periodično, što u svom programu podržava i Uprava UIKS-a, i da je spreman za organizovanje novih kulturnih sadržaja za zatvorenike, uz očekivanja da i drugi umjetnici nađu vremena da održe svoje programe u određenim intervalima, na planu dalje humanizacije života i rada lica u zatvoru za duge kazne”, zaključak je saopštenje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Spuž
07.02.2024-15:09 15:09

To im je prirodno okruženje. Možda im je bilo najbolje da ostanu u Spužu.