Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Vegetiranje na mržnji i neznanju

Jasno je da bi bilo velikog otpora u društvu zbog ozdravljenja i otrežnjenja zabludelih, jer političke i verske zajednice vegetiraju uglavnom na mržnji i neznanju drugih

Piše: Milutin L. Cerović

Zaista, šta bi se desilo u jednom društvu pre svega u Srbiji i Crnoj Gori, da nestane verske i nacionalne konotacije i opredeljenosti? Odnosno, da nestane religijske zatucanosti i nacionalističkih zabluda.

Desilo bi se društveno ozdravljenje.

Desila bi se kulturološka revolucija.

Desilo bi se neviđeni pad broja licemjera i demagoga koji trenutno dominiraju u gore pomenutim društvima.

Desilo bi se opšte pročišćenje i prosvetljenje širokih narodnih masa.

Preko noći bi opao uticaj dominantnog polusveta na društvene odnose koji trenutno ruše svaku tekovinu civilizacije.

Jasno je da bi bilo velikog otpora u društvu zbog ozdravljenja i otrežnjenja zabludelih, jer političke i verske zajednice vegetiraju uglavnom na mržnji i neznanju drugih.

Naravno, oni igraju igru na zatucanosti svojih stada i na društvenim antagonizmima i vole svoje pristalice da drže u torovima.

U biti, protiv svih ljudskih vrednosti pokazalo se stolećima da se uvek bore one snage u društvu koje se najbolje snalaze u smutnim vremenima, oni najbolje plivaju u mutnoj vodi punoj demagoških krokodila i ostalih reptila.

Bistra voda i jasni društveni odnosi zasnovani na pravilima i zakonima su njihov najveći neprijatelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Raspad sada!

Tabu tema

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
13.02.2024-08:10 08:10

Tako je Kućo CEROVIC ! da nije okupatora tzv.SS SPC u CG bila bi u sluzbi kako je to vjekovima bila CPC… Crnogorci nikad nijesu bili naglaseni vjernici ali su izuzetno postovali crkvu i Boga …pa gradili su crkve i u tom duhu ,skromnih dimenzije u velikom broju bile su jednobrodne i sve građene u kamenu i gradili ih cgorci bez ičije pomoci…/nijesu ih gradili ni tzv.SPC niti njeni podanici a kamoli da su bile u duhu arhitekture Raske škole i slicno…da su imali srbijanci bilo koji uticaj one bi bile drugačije -evo vidimo kako izgledaju par njih izgrađenih u… Pročitaj više »

džudović
13.02.2024-21:54 21:54

Nesojima popovima na jahti nedostaje Slaven Radunović i beranka Božović sa njim.