Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Vandali farbom oskrnavili Duklju, Ministarstvo kulture najvilo krivičnu prijavu

Organizovane grupe, koje ovih dana uništavaju javnu imovinu, ovog su puta farbom oskrnavile lokalitet Duklje, rekavši time sve o odnosu prema istoriji i nasljeđu Crne Gore

Organizovane grupe, koje ovih dana uništavaju javnu imovinu, ovog su puta farbom oskrnavile lokalitet Duklje, rekavši time sve o odnosu prema istoriji i nasljeđu Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva kulture. U Ministarstvu osuđuju ovaj vandalski čin i najavljuju krivičnu prijavu zbog devastiranja kulturne baštine.

Foto: Ministarstvo kulture

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović naložio je Centru za konzervaciju i arheologiju da već ujutru, primjenom svih stručnih i konzervatorskih mjera, uklone oštećenja sa jednog od najznačajnijih kulturnih dobara u državi.

“Uništavanje zidina Duklje nešto preko čega niko civilizovan ne može preći”, poručuju iz Ministarstva.

Ovo je je, kako navode iz Ministarstva, nažalost, samo logičan nastavak nakon nedavnog uništavanja spomenika antifašističkoj borbi.

“Sve zajedno govori da onima koji navodno “brane svetinje” smeta sve što je dio istorije Crne Gore. I antifašizam i prva crnogorska država za njih su trn u oku, za koji očito vjeruju da će nestati ukoliko ga prefarbaju lakom distribuiranim posredstvom političkih partija”, piše u saopštenju Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve