Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

PROMOCIJA MORBIDNOSTI I NACIZMA U HERCEG NOVOM: Spaljivanje lutke i užasne uvrede na račun Andreja Nikolaidisa

''Gori vatra među nama, reklo bi se. U pitanju je vrsta javnog linča koju, dakako, preferiram u odnosu na klasični linč. U to ime, blagodarim, nazdravljam i karnevalskoj ekipi želim svako dobro i još mnogo uspješnih lomača'', poručio je Nikolaidis.

SKANDALOZNO, MORBIDNO I BOLESNO – tim riječima se može opisati karneval u Herceg Novom na kojem je spaljena lutka sa likom poznatog crnogorskog književnika Andreja Nikolaidisa.

Režiseri ovog bolesnog performansa večeras su prevazišli sve granice zdravog razuma, jer im nije bilo dovoljno što su spalili Nikolaidisovu lutku, već su ispoljili zavidan repertoar gnusnih uvreda prilikom čitanja ,,optužnice” prije rituala spaljivanja.

U takozvanoj ”optužnici” koja vrvi od nacističkog narativa, u Herceg Novog je rečeno da je Nikolaidis ”zaslužio” kaznu jer je ”ovaj dželatov šegrt produkljanski Grk, predstavnik savremene fekalne crnogorske književnosti”. Osim fašističkog karakterisanja ličnosti, ”tužiteljka” je uvrede proširila, osim na Nikolaidisa, i na dio crnogorskog društva.

”Udestostručio je dozu smrada da bi skrenuo pažnju na sebe. Dok neki pišu mastilom, a on vlastitim prolivom, osnivajući radionicu kreativnog pisanja u svojoj matici”, kazala je samozvana tužiteljka karnevala u svojoj srbonacističkoj tiradi.

Tužiteljka je naglasila i da ,,njegov smrad nije zaobišao ni Herceg Novi“.

Andrej Nikolaidis na meti srbonacista

Nikolaidis je reagujući na spljivanje njegove lutke naveo da se nada da su se Novljani danas lijepo proveli, ”barem onoliko lijepo koliko sam se proveo ja.”

“Gori vatra među nama, reklo bi se. U pitanju je vrsta javnog linča koju, dakako, preferiram u odnosu na klasični linč. U to ime, blagodarim, nazdravljam i karnevalskoj ekipi želim svako dobro i još mnogo uspješnih lomača”, poručio je Nikolaidis.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Đordano B.
02.03.2024-22:31 22:31

zalaganje za Kopernikov sistem, kao jedini tačan i istinit, dovelo je Galileija u sukob s crkvenim učenjem, pa mu je odlukom Inkvizicije 1616. bilo zabranjeno učenje da se Zemlja kreće oko Sunca i da je ono središte svijeta. Iako je obećao da će odustati od svog uvjerenja, nije mogao da podstaknut otkrićima do kojih je došao, odustane od naučne istine, pa je u svojem djelu Dijalog o dva glavna svjetska sistema, ptolemejskom i kopernikovom …

Vinuška
02.03.2024-23:00 23:00

Iz govora su jasne nekolike stvari:
1. Udarili su na Nikolaidisovu ličnost i rad
2. Udarili su na intelektualnu snagu Crne Gore
3. Udarili su na našu svetu dukljansku tradiciju
4. Udarili su na FCJK
5. Udarili su na antifašizam.
Ukratko, na veliki broj ljudi. Herceg Novi je postao simbol najvećeg smrada i poganluka koji su uteklice donijele sa sobom. Maketu toga grada treba spaliti kao simbol svih problema u društvu. Ovo noćas je bio javni poziv na linč, nastavak konstantnog izazivanja, sa ciljem da se nemir isprovocira.

Tara
02.03.2024-23:09 23:09

Hitlerov govor..jos gori..ova zena se sluzi vulgarnim…rijecima..ispred djece..Pitam se .jesuli djeca u ovom slucaju zloupotrijebljena,,..Ovakav gadluk..presao je svaki estetcki govor i razum…Mene se na ovakvo drustvo gadi..
Nalazmo se u uzasnom drustvu..posteni gradjani moraju da reaguju..i ovu laprdacu..predati Tuzilastvu..Mene se jednostavno gadi..na nju..i svi koji je podrzavaju!

Sindon
03.03.2024-00:39 00:39
Reply to  Tara

Oni su bolesni jer su veliki cetnici

HN Calling
03.03.2024-07:21 07:21

Лијепо је синоћ било у Нови а још се боље осјећам
јер сам у овом граду старосједиоц.
А ви у вашим забитима палите кога год хоћете,баш нас брига за то,само се држите што даље од нашега лијепог града.

Uros
03.03.2024-07:57 07:57

Ovaj govor se najviše odnosi na citiranje vulgarnih rijeci koje je vajni “pisac” Nikolaidis , preko ovog portala,upućivao velikim ličnostima naše istorije i gradu sunca Herceg Novom.. Što se tiče vulgarnih riječi mogu samo reci da nema vulgarnijeg i otrovnijeg portala od ovog.

Uros
03.03.2024-07:59 07:59

Tara, što tako ne reaguje na bljuvotine koje piše ovaj tzv.pisac i na portal Aktuelno koji to objavljuje.

Plamenac
03.03.2024-18:41 18:41

Onaj ko danas pali slike i lutke pisaca i knjige taj je do juce palio zive ljude…I opet ce..Sjetimo se kako su Obrenovcani Milan i Sredoje Lukic u Pionirskoj ulici u Visegradu ugurali zene i djecu u kucu [ukljucujuci i bebu od 2 dana koja ni imena nije imala] polili benzinom i spalili..Srbija ne samo da nikad nije osudila taj zlocin vec Lukici nisu osudjeni ni za ubistva drzavljana Srbije koje su oni oteli..Samo zato sto ti ljudi bili Muslimani a Tomo Buzov je ubijen jer je bio Hrvat..Bio je medju zrtvama i jedan bezimeni crnac koji je zalutao u… Pročitaj više »

Uso turcin
07.03.2024-01:21 01:21

VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE

Uso turcin
07.03.2024-01:26 01:26

Veliko evropsko imeŽak Širak predsjednik Francuske na Londonskog konferenciji juna 1995 reče srbi su narod bez redazakona i vjere..