Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

Upravni dani od 15. aprila do 1. avgusta za područje opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan

U želji da se izađe u susret potrebama građana, cilj uvođenja upravnih dana jeste prilika kojom se olakšava pristup pravima, te istovremeno doprinosi i garantuje jednaka prava na pristup uslugama za sve djelove populacije, smanjenju gužvi i dužine čekanja na uslugu

Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je odluku o oređivanju upravnih dana i to za period od 15. aprila do 1. avgusta 2024. godine, a u cilju pružanja usluga iz oblasti upravnih poslova, državljanstva i stranaca za područje opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, saopšteno je iz MUP-a.

Napominju da su građani opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, poslodavci, predstavnici turističke privrede i druga zainteresovana javnost, u prilici da na jednom mjestu, u mobilnoj kancelariji Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, u krugu Policijske stanice u Petrovcu, podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara i uvjerenja, zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca, kao i zahtjeve za izdavanje isprave licima iz Ukrajine sa odobrenom privremenom zaštitom u Crnoj Gori.

“U želji da se izađe u susret potrebama građana, cilj uvođenja upravnih dana jeste prilika kojom se olakšava pristup pravima, te istovremeno doprinosi i garantuje jednaka prava na pristup uslugama za sve djelove populacije, smanjenju gužvi i dužine čekanja na uslugu, posebno vodeći računa o osjetljivim kategorijama. Uvjereni smo da će se na ovaj način unaprijediti odgovornost nadležnih institucija za kvalitet usluga koje pružaju građanima i da će predstavljati dobar primjer i praksu koju treba dalje prenositi i primjenjivati”, zaključuju u MUP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve