Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Uhapšeni članovi kriminalne grupe osumnjičeni za pokušaj ubistva na Cetinju

Dva osumnjičena se u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedan visokorangirani član kriminalne grupe.

Policija je uhapsila Blaža Pejovića (34), Vukana Vujačića (28) i Vlada Vulićevića (28), osumjičene za pokušaj ubistva na Cetinju 13. septembra ove godine. Dva osumnjičena se u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedan visokorangirani član kriminalne grupe.

V.d. pomoćnika direktora Uprave policije za sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar”, uz snažnu podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene, u ranim jutarnjim satima izvršili pretresanje objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica na sedam lokacija na teritoriji Cetinja.

Prema njegovim riječima planirana i sinhronizovana akcija rezultirala je hapšenjem tri osobe i podnošenjem krivičnih prijava protiv njih.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti „Centar” su, na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa FC Danilovgrad, a u koordinaciji sa Višim postupajućim državnim tužiocem u Podgorici tokom sveobuhvatne policijsko – tužilačke istrage rasvijetlili teško krivično djelo, nakon čega je jutros uslijedilo hapšenje članova kriminalnih grupa”, istakao je Šćepanović.

Naglasio je da je akcija uslijedila tokom rasvjetljavanja krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 13. septembra 2023. godine, postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći pod vozilo „Tojota Rav 4“, vlasništvo lica G.S. sa Cetinja.

“Osnovano se sumnja, kako je krivičnom prijavom predstavljeno Višem državnom tužiocu, da su B.P, V.V.  i V.V izvršili KD iz člana 143 KZ CG u vezi clana 20 KZ CG – ubistvo u pokušaju u sticanju sa KD i člana 403 stav 2 KZ CG – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Sva tri osumnjičena će uz krivične prijave biti sprovedeni na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici”, rekao je on.

Naglasio je da se dva osumnjičena u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedno lice visokorangirani član kriminalne grupe.

“Uprava policije će kao pouzdan partner u sistemu bezbjednosti shodno postavljenim prioritetima nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica u cilju stvaranja povoljnog bezbjedonosnog ambijenta za građane”, zaključio je Šćepanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve