Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Aleksandar Aco Mijajlović i još pet osoba uhapšeni zbog sumnje na stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje

Portal Aktuelno već godinama piše o kontroverznoj kompaniji BEMAX za koju se već duže vremena spekuliše da je povezana sa švercom narkotika i cigareta, od čega su, kako se sumnja, i nabavili stotine miliona za kupovinu građevinskih mašina

Doskorašnji suvlasnik kontroverzne kompanije BEMAX Aleksandar Aco Mijajlović, kao i Dejan Jokić, Golub Vojinović, Radoje Rabrenović, Dragan Backović i Mirko Mijušković uhapšeni su zbog sumnje na stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje. To je saopštio portparol i tužilac SDT-a Vukas Radonjić.

Oni su, ističe, uhapšeni na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL.

To je učinjeno po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja,uz asistenciju službenika Sektora za borbu protiv kriminala.

Privođenje jednog od osumnjičenih

”Osumnjičeni će biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku”, dodao je Radonjić.

Podsjetimo, Portal Aktuelno već godinama piše o kontroverznoj kompaniji BEMAX za koju se već duže vremena spekuliše da je povezana sa švercom narkotika i cigareta, od čega su, kako se sumnja, i nabavili stotine miliona za kupovinu građevinskih mašina.

Na kriminalne radnje kontroverzne kompanije ukazivao je i bivši premijer Dritan Abazović koji je u avgustu 2022. godine u Skupštini javno optužio BEMAX da stoji iza kriminalne hobotnice koja drži zarobljenu Crnu Goru. Ipak Abazović je time samo potvrdio ono što portal Aktuelno piše već više od tri godine.

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, u dopisu koji je u avgustu 2022. godine uputio bivšem premijeru Dritanu Abazoviću optužio je firmu „Bemax“, njenog neformalnog vlasnika Ranka Ubovića i bivšeg neformalnog suvlasnika, uhapšenog Aleksandra Mijajlovića da su umiješani u krijumčarenje cigareta u Crnoj Gori. Tekst ovog dokumenta tek je u junu prošle godine isplivao u javnost, a objavilo ga je svega nekoliko medija, uključujući i Portal Aktuelno, dok je većina ”mainstream” medijskih kuća ”preskočila” ovu vijesti, ili je relativizovala čitavu priču pozivajući se na riječi advokata Bemaxa koji je sve okarakterisao kao ”politički progon”.

O razlozima ovakve ćutnje naknadno ćemo pisati.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve