Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

Udruženje Roditelji: Psihosocijalne radionice za podršku djeci žrtvama nasilja u porodici

''Cilj radionica je, prije svega, pomoć i podrška djeci kroz savjetovanje, a onda i rad na savladavanju tehnika koje će im pomoći u smirivanju i prevazilaženju trauma''

Novi ciklus radionica počinje 1. septembra, u 17 sati, a djeca će se tokom naredna dva mjeseca okupljati svakog četvrtka u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra udruženja Roditelja.

“Cilj radionica je, prije svega, pomoć i podrška djeci kroz savjetovanje, a onda i rad na savladavanju tehnika koje će im pomoći u smirivanju i prevazilaženju trauma. Osim toga, radiće i na izgradnji samopouzdanja, samopoštovanja, unapređivanje socijalnih vještina… Radionice će voditi stručne radnice, psihološkinja Marica Stijepović i socijalna radnica i porodična savjetnica Katarina Čarapić”, navde u saopštenju.

Osim psihosocijalnih radionica, projekat “Programi podrške majkama i djeci koje su žrtve porodičnog nasilja”, koji predstavnici Udruženja Roditelji realizuju u partnerstvu sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, podrazumijeva u septembru i početak programa podrške za roditelje “Brižne porodice”, namijenjen roditeljima od dvije do devet godine.

“Cilj ovog programa roditeljstva je unapređenje komunikacije i kvaliteta odnosa sa djetetom. Besplatna SOS Roditeljska linija za sve roditelje širom Crne Gore dostupna je svakog radnog dana od devet do 15  časova, putem telefona 080 888 888, a obezbijeđeno je i besplatno pravno savjetovanje za jednoroditeljske porodice”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve