Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

UCG objavio prvi standardizovani izvještaj o akademskom radu

Izvještaj, kako je saopšteno sa te obrazovne ustanove, sadrži tabelarni prikaz aktivnosti predstavnika univerzitetskih jedinica, obuhvatajući različite aspekte rada, od istraživačkih, projektnih do edukativnih aktivnosti i inicijativa

Univerzitet Crne Gore (UCG) inicirao je unapređenje izvještavanja o akademskom radu kroz objavu prvog standardizovanog Izvještaja o radu za akademsku 2022/2023. godinu, u čijoj izradi su učestvovale sve organizacione jedinice.

Izvještaj, kako je saopšteno sa te obrazovne ustanove, sadrži tabelarni prikaz aktivnosti predstavnika univerzitetskih jedinica, obuhvatajući različite aspekte rada, od istraživačkih, projektnih do edukativnih aktivnosti i inicijativa.

“U domenu naučnoistraživačke i umjetničko-istraživačke djelatnosti, naveden je pojedinačni doprinos predstavnika fakulteta kroz objavu radova ili poglavlja u prestižnim monografijama ili časopisima od nacionalnog, evropskog i svjetskog značaja, kao i uređivačka i recenzentska djelatnost, aktivno učešće na naučnim konferencijama, izložbama, naučnim skupovima, nacionalne i internacionalne važnosti”, kazali su sa UCG.

Takođe, kako dodaju, prikazano je učešće pojedinaca u aktivnim projektima, kojih ima više od 100 na Univerzitetu Crne Gore, a finansiraju se iz fondova različitih nacionalnih i međunarodnih programa.

“Kroz veliki dio ovih projekata, naučnici Univerziteta Crne Gore sarađuju sa naučnicima vodećih naučnoistraživačkih institucija širom svijeta u rješavanju ključnih izazova sa kojima se suočava svijet”, naveli su sa UCG.

Obuhvaćene su, kažu, i aktivnosti poput iniciranja i organizovanja događaja, kao i premijerno prikazivanje umjetničkog djela i njihova komercijalna realizacija.

“Pored stručne i inovativne djelatnosti, između ostalog, prikazane su i aktivnosti u domenu nastave, gostujuća predavanja u inostranstvu, predavački i mentorski rad. Ovaj izvještaj bilježi i nagrade i počasti pojedinaca ostvarenih u prethodnoj studijskoj godini. Ovi podaci nam istovremeno omogućavaju da bolje razumijemo raznolikost aktivnosti koje čine srž Univerziteta”, dodaju sa UCG.

Inicijativa koja je rezultirala ovom publikacijom je, prema njihovim riječima, realizovana u duhu transparentnosti, sa ciljem jasnijeg sagledavanja rezultata akademskih aktivnosti.

“U duhu jubilarnog slogana Univerziteta Crne Gore “Luča budućnosti”, očekujemo da će ovi rezultati poslužiti kao koristan resurs za donošenje kvalitetnih odluka vezanih za aktivnosti i razvoj Univerziteta u budućnosti. Više informacija dostupno je u samoj publikaciji Izvještaji o radu za akademsku 2023/2023. studijsku godinu“, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve