Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Učenici škole “Malac Genijalac” najbolji na međunarodnoj Olimpijadi

Učenici te škole iz Podgorice osvojili su 11 medalja, po tri zlatne i srebrne i pet bronzanih

Malci Genijalci iz Podgorice su apsolutni pobjednici na VIII međunarodnoj Olimpijadi u mentalnom računanju koja se održala u Beogradu. Kako je saopšteno, učenici te škole iz Podgorice osvojili su 11 medalja, po tri zlatne i srebrne i pet bronzanih.

“Olimpijada, koja okuplja najbolje mlade talente iz cijele Evrope, pružila je priliku našim učenicima da pokažu svoje vještine u mentalnom računanju, brzom rješavanju problema i izuzetnoj koncentraciji. Malci genijalci su se istakli u konkurenciji sa više od 500 učesnika iz 15. zemalja, demonstrirajući izuzetnu preciznost i brzinu u računskim zadacima”, kazali su iz škole Malac Genijalac.

Prvo mjesto i zlatne medalje u anzanu – brzom računanju osvojili su Filip Burić, Jakša Krstović i Ognjen Milošević.

Drugo mjesto i srebrne medalje osvojile su Helena Glavičić (brzo računanje), Asija Đokaj (dualni anzan) i Dijana Kandić u pismenom dijelu sa urađenih 113 od mogućih 120 zadataka. Helena Glavičić je osim srebrne uzela i bronzanu medalju u pismenom djelu. Uradila je 91 tačan zadatak od 120 mogućih. Treće mjesto su još osvojili Vigor Višnjić, Merjem Husović, Deniz Kurtagić i Ana Rolović.

Na Olimpijadi su još učestvovali i Vasilisa Deverdžić (4. mjesto), Melina Turković (5. mjesto), David Rakočević (5. mjesto), Pavle Anđić (5. mjesto), Kalina Pejović (6. mjesto), Todor Stijačić (7. mjesto), Lea Noković (7. mjesto), Irina Milačić (8. mjesto), Martin Camaj (8. mjesto) i Sergej Pejović (11.mjesto).

Učitelj i master franšizer Malca genijalca Momčilo Cvetković kazao je da je ovo izvanredno dostignuće za učenike.

“Njihov trud i posvećenost tokom priprema su se isplatili, a njihovi rezultati su inspiracija za sve nas. Ponosni smo na njih i na sve što su postigli”, poručio je Cvetković.

Istakao je da su roditelji bili už školu i da su svi bili kao jedan i sastavili nevjerovatan tim od 21 učenika.

“Tím koji je ostvario nevjerovatan uspjeh, koji je veliki uspjeh za našu zemlju. Tím koji nije podrzalo niti jedno resorno Ministarstvo, iako smo se obratili na vrijeme, dok su ostale zemlje imale odličnu finansijsku podršku”, ukazao je Cvetković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve