Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

U Torontu proslavljen Dan nezavisnosti Crne Gore

Jubilarnu 15-godišnjicu obnove crnogorske nezavisnosti članovi udruženja osnovanog davne 1971. godine, obilježili su kratkim okupljanjem i šetnjom u znak podrške svim onima koji danas u matici i širom svijeta s ponosom šire crvenu, crnogorsku zastavu

Crnogorsko kulturno društvo Toronto i Društvo “Vladika Danilo” obilježili su Dan nezavisnosti Crne Gore na obalama jezera Ontario.

Jubilarnu 15-godišnjicu obnove crnogorske nezavisnosti članovi udruženja osnovanog davne 1971. godine, obilježili su kratkim okupljanjem i šetnjom u znak podrške svim onima koji danas u matici i širom svijeta s ponosom šire crvenu, crnogorsku zastavu.

Iako su u provinciji Ontario na snazi zabrane okupljanja, usljed Pandemije, članovi Drustva su se okupili uz poštovanje svih propisanih mjera, da za ovaj jubilarni Dan nezavisnosti u Torontu razviju i zavijore crnogorske zastave.

Naši iseljenici iz Toronta svim građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori čestitaju Dan nezavisnosti uz poruku da će i iz ove bitke Crna Gora izaci jača, snažnija i složnija nego ikada.

Dijaspora u Kanadi je uz sve one kojima je na srcu Crna Gora onakva kakva jedino moze biti, građanska i sekularna. Crna Gora je naš zajednička kuća koju smo u zajedništvu gradili i koju ćemo u zajedništvu i odbraniti.

Da je vječna!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ime
23.05.2021-17:02 17:02

Raičevič koji jednom rukom drzi srbsku a drugom, sa prekrizenim prstima, Crnogorsku zastavu proslavlja 21 Maj?
Smiješan si izdajniče a jos više providan!