Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

U toku saslušanje: Više uhapšenih u Nikšiću, upućeni na saslušanje u VDT

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapada - OB Nikšić jutros su sa Posebnom jedinicom policije sproveli opsežnu akciju usmjerenu na hapšenje uličnih dilera i pojačanu kontrolu članova organizovanih kriminalnih grupa, kao i bezbjednosno interesantnih lica

Na području Nikšića u velikoj policijskoj akciji uhapšeno je sedam osoba koji se sumnjiče da su se bavili uličnom prodajom narkotika.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapada – OB Nikšić su jutros sa Posebnom jedinicom policije sproveli opsežnu akciju usmjerenu na hapšenje uličnih dilera i pojačanu kontrolu članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica”, kazao je izvor CdM-a iz policije.

Hapšenje u Nikšiću (Foto: TVCG)
Jedan od uhapšenih (Foto: TVCG)

Kako navode iz Uprave policije, nikšićka policija je u ranim jutarnjim časovima, uz podršku pripadnika Posebne jednice policije i službenika Sektora granične policije – uz korišćenje službenih pasa, realizovala aktivnost u okviru koje su izvršeni pretresi na 15 lokacija na teritoriji opštine Nikšić i na jednoj lokaciji u Podgorici, a u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica.

“Tom prilikom policijski službenici su na četiri lokacije pronašli više pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuane, težine od oko 680 grama, sredstva komunikacije, novac u iznosu od 6.500 eura, pribor namijenjen za mjerenje i pakovanje opojne droge, kao i više drugih nedozvoljenih predmeta koji će biti vještačeni. Krivičnom prijavom su obuhvaćeni R.V. (38), I.C. (38), D.P. (39), R.N. (44), M.Č. (34), D.B. (42), J.Đ. (26), koji su uhapšeni jutros , dok je Ž.G. (40) ranije lišen slobode u Republici Srbiji po međunarodnoj potjernici Republike Hrvatske za istovrsna krivična djela, a nikšićka policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu u okviru predmeta „Kvart III“. Protiv G.O. (59) krivična prijava podnijeta u prethodnom periodu.

Od petnaest lica, koja su bila predmet kriminalističke obrade i radnji pretresanja, njih dvanaest se u evidencijama Uprave policije vodi kao operativno intresantna lica, dok su tri lica pripadnici kriminalnih grupa. Osim toga, njih osam, koji su procesuirani, su povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti zluopotrebe droga. Osumnjičena lica će na dalju nadležnost biti sprovedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da je današnja akcija podgoričke i nikšićke policije i Posebne jedinice policije protiv organizovanog kriminala i ulične prodaje droga jasna poruka svima koji ugrožavaju zakon i red u zemlji.

“Nećemo tolerisati ni jedan oblik kriminalne aktivnosti. Naši hrabri službenici su pokazali izuzetan profesionalizam i neustrašivost u suočavanju s ovim izazovima, i zaslužuju naše najdublje poštovanje i podršku”, istakao je Šaranović.

Poručuje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da bude nemilosrdno u borbi protiv kriminala.

“Naše policijske snage će nastaviti da sprovode zakon bez straha i favorizovanja. Svaki kriminalac, bez obzira na njegovu mrežu ili resurse, treba da zna da će se suočiti s punom snagom države”, navodi Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
15.11.2023-15:39 15:39

Sve litijasi!!