Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

U Podgorici preminula jedna osoba zbog predoziranja, šest uhapšeno zbog ulične prodaje narkotika

Kriminalistička policija je uhapsila četiri osobe zbog četiri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a jednu osobu zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je jedna osoba uhapšena zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga

Službenici Uprave policije zaduženi za borbu protiv droga su u posljednja 24h na teritoriji Crne Gore sproveli planske aktivnosti usmjerene na razbijanje mreža uličnih dilera narkoticima i uhapsili šest osoba u više gradova zbog ulične prodaje narkotika.

Naime, kriminalistička policija je uhapsila četiri osobe zbog četiri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a jednu osobu zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je jedna osoba uhapšena zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga.

“Tokom ovih policijskih aktivnosti zaplijenjeni su kokain, marihuana i hašiš”, navodi policija.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste tri lica, policija je u Nikšiću uhapsila D.Š. (22) i I.C. (39) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U Herceg Novom je policija kod M.B. (19) pronašla i oduzela oko 85 grama marihuane i manju količinu kokaina.

“Njemu se na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je uhapšen”, dodaje policija.

M.H. (23) je uhapšen u Rožajama zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo, a pripadnici policije su kod njega pronašli marihuanu i hašiš.

Postupajući po prijavi jedne zdravstvene ustanove u Podgorici da je jedna osoba preminula, najvjerovatnije usljed upotrebe prevelike količine opojnih droga, pripadnici policije su identifikovali i uhapsiliE.S. (33) za kojeg se sumnja da je omogućio uživanje narkotika toj osobi.

Zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga policija je u Baru uhapsila I.T. (42), državaljanina Republike Srbije.

Takođe je podnijeto i pet prekršajnih prijava protiv pet lica zbog počinjenog prekršaja iz navedenog Zakona, a za događaje iz prethodnog perioda.

U prvoj polovini februara pripadnici policije zaduženi za borbu protiv droga su na teritoriji Crne Gore aktivno radili na suzbijanju ulične prodaje opojne droge i tom prilikom uhapsili 23 osobe zbog krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, dok je 41 lice procesuirano po prekršajima.

“Zaplijenjeno je skoro 135 kilograma različitih vrsta narkotika, od čega oko 125 kilograma marihuane, oko šest kilograma heroina, oko dva kilograma kokaina i manje količine amfetamina, hašiša i MDMA”, navodi policija.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će u narednom periodu nastaviti odlučne aktivnosti na suzbijanju svih oblika zloupotrebe narkotika, sa posebnim akcentom na suzbijanje ulične prodaje droge, razbijanja mreža i lišavanja slobode uličnih dilera droge, kao i aktivnosti na međunarodnom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve