Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

U Institutu za bolesti djece svečano pušten u rad automatizovani digitalni RTG aparat

Doniranjem automatizovanog digitalnog rentgen aparata KCCG-u za potrebe Instituta za bolesti djece, kompanija Vezuv-Volcano podsjeća da je započela niz društveno odgovornih aktivnosti, pod nazivom ''25 godina na svom mjestu'', budući da u ovoj godini slavi svoj jubilej – 25 godina poslovanja

U Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) svečano je pušten u upotrebu automatizovani digitalni RTG aparat sa pratećom opremom. Finansijska sredstva u iznosu preko 90.000 eura obezbijedila kompanija Vezuv-Volcano, saopšteno je iz KCCG-a.

Svečanom puštanju u rad aparata prisustvovali su direktor KCCG, dr mr sc. Aleksandar Radović i generalna direktorica Vezuv grupe, Danijela Jović sa saradnicima.

Zahvaljujući se na vrijednoj donaciji direktor IBD-a, dr Velibor Majić, kazao je da je ovo jedna od najvećih pojedinačnih donacija uopšte u istoriji ove organizacione jednice KCCG-a uz podsjećanje da ovo nije njihova prva donacija bolnici koja brine o zdravlju najmlađe populacije.

“Želio bih da napomenem da ovo nije prva donacija ove kompanije i sve govori u u prilog tome da su oni društveno odgovorna kompanija koja misli na budućnost Crne Gore. Djeca su budućnost svake zemlje i najvažniji resurs koji svaka zemlja ima. Smatram da je ovo pun pogodak, uložiti novac na ovako nešto i nadam se da ćemo ga što manje koristiti, a kad ga koristimo, da bude na dobrobit svih nas”, naglasio je dr Majić.

Načelnica Centra za radiološku dijagnostiku IBD-a, dr Zorka Ilić, istakla je značaj radiološke dijagnostike u liječenju pacijenata.

„Rentgen dijagnostika, iako najstarija radiološka procedura i dalje je nezaobilazna metoda u dijagostici i liječenju većine kliničkih stanja i oboljenja. To je najčešća inicijalna radiološka procedura i u pedijatrijskoj populaciji, a nerijetko i krajnja, koja olakšava i omogućava postavljanje precizne dijagnoze posebno kod oboljenja respiratornog trakta, oboljenja i traume koštano – zglobnog sistema i kod nekih akutnih stanja u radiologiji”, naglasila je dr Ilić.

“U Institutu za bolesti djece KCCG uradi se godišnje izmedju 13 i 14.000 ekspozicija na rentgen apatatu uključujući ambulantne i bolničke pacijente. Novi roentgen aparat je najnovije generacije, prilagođen dječijoj populaciji i, što je najvažnije i ujedno i najveći benefit, što omogućava bolji dijagnostički kvalitet rentgenološke slike uz redukciju doze zračenja na neophodni minimum, kao i mogućnost arhiviranja i čuvanja slike”, pojasnila je dr Ilić zahvaljući se donatoru u ime Centra za radiološku dijagnostiku na vrijednom poklonu.

Direktorica korporativnih komunikacija Vezuv grupe, Lena Bošković, naglasila je da je ovo još jedna potvrda opredijeljenosti kompanije da podržavaju zajednicu u kojoj posluju.

“Ovaj važan trenutak ne samo što označava dugogodišnji uspjeh i posvećenost Vezuv-Volcano kompanije, koja je za protekli četvrt vijeka stigla do pozicije lidera na tržištu, već i potvrda naše opredijeljenosti da podržavamo zajednicu u kojoj poslujemo. Donacija i puštanje u rad automatizovanog digitalnog RTG aparata sa pratećom opremom Institutu za bolesti djece KCCG, simbol je nesebične brige o zdravlju svih nas, posebno najmlađih”, naglasila je Bošković.Dr Aleksandar Radović i Danijela Jović sa saradnicima
Medicinsko osoblje Centra za RTG dijagnostiku IBD

“Svjedoci smo da je tokom proteklih godina KCCG bio ključan u pružanju medicinske pomoći, liječenju bolesnika i podršci onima koji su se suočavali s raznim zdravstvenim izazovima. Zdravstveni sistem je temelj svakog društva, a podržavanje institucija kao što je Klinički centar Crne Gore ključno je za osiguranje pristupačne i kvalitetne zdravstvene zaštite za sve građane. Kroz ovu donaciju, kao i donacije koje planiramo da realizujemo u narednim mjesecima, želimo podržati napore bolnica i domova zdravlja u pružanju vrhunske medicinske usluge, nabavci neophodne opreme i unaprjeđenju kvaliteta života pacijenata, posebno djece kao najosjetljivije kategorije pacijenata. Vjerujemo da je ulaganje u zdravlje naše zajednice ključno za izgradnju bolje budućnosti za sve nas”, zaključila je Bošković.

Dr Aleksandar Radović uručio zahvalnicu Danijeli Jović

Doniranjem automatizovanog digitalnog rentgen aparata KCCG-u za potrebe Instituta za bolesti djece, kompanija Vezuv-Volcano podsjeća da je započela niz društveno odgovornih aktivnosti, pod nazivom “25 godina na svom mjestu”, budući da u ovoj godini slavi svoj jubilej – 25 godina poslovanja.

Direktor KCCG dr Radović ovim povodom uručio je zahvalnicu direktorici Vezuv grupe Danijeli Jović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve