Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

Tokom vikenda uhapšeno 37 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

U istom periodu, kako je saopšteno, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 155 prekršajnih prijava, izdali 840 prekršajnih naloga, oduzeli 24 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirane su 43 saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo poginulih, dvije osobe su zadobile teške, dok je 17 zadobilo lake tjelesne povrede.

U istom periodu, kako je saopšteno, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 155 prekršajnih prijava, izdali 840 prekršajnih naloga, oduzeli 24 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Dok su uhapsili 37 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, od čega izdvajamo 10 vozača uhapšenih u Podgorici i po četiri u Baru i Budvi”, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Navodi se da u Budvi je uhapšen B.T.D. (41), turski državljanin sa boravkom u Budvi, koji je alkotestiran i utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.01 g/kg.

“U istom gradu policija je uhapsila  i I.I.O. (39), takođe turski državljanin sa boravkom u Budvi, koji je upravljao vozilom sa 2,20 promila alkohola u krvi”, kazali su iz MUP.

Obije osobe su, kako je navedeno, od strane sudije za prekršaje kažnjena kaznom zatvora u trajanju od po 15 dana

“U Podgorici je uhapšen vozač T.J. (27) koji se nije zaustavio na znak stop izat od strane policijskog službenika, te je nakon toga, u vremenskom intervalu od 10 minuta, prošao dva puta dok je semafor pokazivao crveno svijetlo”, naveli su iz MUP.

Prilikom kontrole T.J. utvrđeno je i da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,60 g/kg.

“Uz prekršajnu prijavu priveden je sudiji za prekršaje na dalju nadležnost”, kazali su iz MUP.

Iz MUP-a su naveli da u mjestu Kamenica saobraćajnu nezgodu izazvao je R.A. (44) iz Podgorice.

“Alkotestiranjem ovog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,78 g/kg, te je i utvrđeno da je vozilu kojim je upravljao registracija istekla 2019. godine. R.A. je uhapšen”, kazali su iz ministarstva.

U Bijelom Polju je uhapšen H.M. (46) koji je kontrolisan u mjestu Rakonje.

“Utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.02 g/kg. Takođe H.M. je izazvao saobraćajnu nezgodu koja je za posljedicu imala materijalnu štetu na vozilima”, naveli su iz MUP.

Takođe je, dodaju, policija u tom gradu uhapsila vozača R.N. (35) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.01 g/kg.

“Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve