Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Tivat: Procesuirani zbog droga, krađe, nelegalnog građenja objekta

Podnijete krivične prijave protiv četiri, a prekršajne protiv dvije osobe

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat sprovodeći intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti podnijeli su krivične prijave protiv četiri, a prekršajne protiv dvije osobe.

Postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi I.L. (31) i tom prilikom pronašli manju količinu marihuane.

“Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv I.L. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopštila je policija.

Takođe, pripadnici tivatske policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv B.P. (24) iz Ruske Federacije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

“Navedeno krivično djelo izvršio je na način što je u dužem vremenskom periodu, na teritoriji opštine Budva i na teritoriji opštine Tivat, omogućavao konzumiranje narkotika jednoj osobi.”, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, prilikom kontrole dva različita ugostiteljska objekta na teritoriji opštine Tivat, policijski službenici su kod D.F. (44) pronašli pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, i prilikom pretresa drugog ugostiteljskog objekta kod lica G.G. (29) pronađena je ručno pravljena cigareta sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

“Navedena lica su uhapšena zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga”, ističe se u saopštenju.

Zbog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje krivična prijava podnijeta je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv Ž.B. (68).

“On je u mjestu Mažine napravio objekat bez neophodne dokumentacije, što je konstatovala urbanističko građevisnka inspekcija”, navodi policija.

Pored toga, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat lišili su slobode B.Z. (21) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa na način što je od jednog stranog državljanina otuđio bicikl marke „Scott“ vrijednosti oko 500 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve